Ha! Eindelijk. Vrij!

 

Ze noemen me weleens een uitslover, nou ik ken er nog eentje. Van heel dichtbij namelijk. Dat is pas een erge uitslover… Er schiet me ineens een liedje te binnen…

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=od3vUsIyRLY Kun je ‘m meezingen trouwens? ‘We lijken helemaal niet op elkaar’… etc. Nou, wij dus wel. Qua uitsloverigheid dan. Mevrouw m’n zus had de afgelopen twee maanden opeens nauwelijks tijd voor me. Maar vanaf morgen is ze weer vrij. Het heet vandaag tenslotte niet voor niets Bevrijdingsdag.

 

 

Zodra er ergens iets leuks te regelen valt staat zus vooraan. En zeker als het iets met eten, drinken en feesten is. Dus, wat denk je? Bij iemand die in Wageningen woont? Wageningen… waar je het leukste bevrijdingsfeest van het land viert. Daar waar de capitulatie getekend is en waar je onze bevrijders gewoon live tegenkomt.  

 

 

Tadaaa

 

 

Dus wat doet zus? Juist. Iets met eten en drinken. Ze helpt het Horecaplatform Wageningen om al het buiten-eten en -drinken met al die ondernemers daar goed geregeld te krijgen. Het bevrijdingsfestival verwacht zoals ieder jaar weer honderdtwintigduizend bezoekers. En die willen allemaal iets nuttigen.

 

 

Nou is ze wel wat gewend, want we organiseren elke vijf jaar samen een reünie voor onze hele familie en dan doen we alle boodschappen en koken al het eten. Maar eerlijk is eerlijk: honderdtwintigduizend is wel wat anders dan vijfenzeventig.

 

 

Al met al is die job natuurlijk ook een mooie smoes om de plaatselijke horeca nog eens grondig te inspecteren. Dat is m’n zus wel toevertrouwd. Zou ik trouwens ook best kunnen. Alleen hebben ze mij niet gebeld. Slordig natuurlijk.

 

 

Maar alle gekheid op een stokje. Het is een superfeest daar. Groots en knus tegelijk. Dat is het leuke van Wageningen. Dat m’n zus trouwens ook commercieel is bewijst het volgende wel: ze stuurde me namelijk meteen even de link mee voor de line-up en de podia.

 

 

Nou, misschien zie ik je daar. Met m’n vlaggetje, m’n hoedje en m’n toeter. En anders daarna ergens aan een strand om met zus uit te waaien. Want na vandaag heeft ze dus eindelijk weer tijd voor me. En rust nodig. Wedden?

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska