Dit heb je nodig
· 1 ui
· 1 knoflookteen
· 100 g verse spinazie
· 1 wortel
· 1 hand doperwten
· 1 blikje kikkererwten
· 8 el meel
· 1 tl paprikapoeder
· 1 tl komijnpoeder
· 1 tl kerriepoeder
· Peper en zout
· Olijfolie
Zo maak je het
Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit in een pan. Voeg vervolgens de spinazie toe en verwarm tot die geslonken is. Zet apart en laat de spinazie goed uitlekken. Snijd de wortel in kleine blokjes en bak die samen met de doperwten ook in een pan tot ze gaar en zacht zijn. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met alle groente. Voeg, als de groente fijngemalen is, het meel toe. Breng het mengsel op smaak met kruiden en vorm de balletjes. Bak de balletjes in wat olijfolie en serveer met een lekkere saus naar keuze. Een yoghurtsaus is hier heel lekker bij of juist een wat pittigere saus.