Groenteballetjes

 

Een lekkere borrelhap met veel groentes. Om nog even door te gaan met onze gezonde en goede voornemens.

 

 

 

Dit heb je nodig

 

·      1 ui

·      1 knoflookteen

·      100 g verse spinazie

·      1 wortel

·      1 hand doperwten

·      1 blikje kikkererwten

·      8 el meel

·      1 tl paprikapoeder

·      1 tl komijnpoeder

·      1 tl kerriepoeder

·      Peper en zout

·      Olijfolie

 

Zo maak je het

 

Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit in een pan. Voeg vervolgens de spinazie toe en verwarm tot die geslonken is. Zet apart en laat de spinazie goed uitlekken. Snijd de wortel in kleine blokjes en bak die samen met de doperwten ook in een pan tot ze gaar en zacht zijn. Laat de kikkererwten uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met alle groente. Voeg, als de groente fijngemalen is, het meel toe. Breng het mengsel op smaak met kruiden en vorm de balletjes. Bak de balletjes in wat olijfolie en serveer met een lekkere saus naar keuze. Een yoghurtsaus is hier heel lekker bij of juist een wat pittigere saus.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares