Maartje: Dit is een blijvertje hoor, een echte evergreen in Delft. Groene Vingers wordt met zo veel liefde bestierd door een bloemiste met kennis, dat je er telkens wel terug wil komen.

 

Tegenwoordig hebben we aardbeien in januari en als je in oktober ranonkels wilt, kun je hoe dan ook ergens terecht. Maar wie met de seizoenen mee werkt, net als vroeger, plant in de herfst, als de grond nog warm is, zijn of haar bollen om er in het voorjaar van te kunnen genieten. Met dat in het achterhoofd werd Delfts leukste nieuwe ‘evergreen’ (altijd goed en een blijvertje als je het mij vraagt) geopend: Groene Vingers. Groene Vingers is een stadstuin en woonwinkel in één, een zaak met een overdaad aan planten, interieur-hebbedingen en leuke cadeau-ideeën. De stadstuinwinkel wordt gerund door een bloemiste die je met veel liefde van allerhande stylingadvies voorziet, zelfs als je door de bomen het bos niet meer ziet. Ze verkoopt van alles, van mini-cactussen tot grote kamerplanten met tropische bloemen. Bovendien laat ze je niet aan je lot over zodra je de deur uitstapt met je nieuwe groen: je kunt bij Groene Vingers namelijk ook groenworkshops volgen. De do’s en don’ts over planten in een notendop, of een cursus om van die leuke macramé plantenhangers en andere touwversieringen te maken. Toch te enthousiast geweest in je groene bui? Geen zorgen, Groene Vingers heeft een bezorgservice. En over ‘groen doen’ gesproken: woon je nou niet al te ver weg (op fietsafstand), dan mag je gratis de Groene Vingers bakfiets lenen om je nieuwe planten naar huis te fietsen.

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

Fotografie: Fashiable