Goed nieuws: Het is niet jouw schuld als je iets te dik bent

 

 

 

Een collega zit op regime en dus leek het haar een goed idee om al haar chocolade mee te nemen naar de redactie. Ik probeer ook op regime te zijn, maar ik heb gisteren een halve reep witte chocolade opgesnoept. Bij elk ritje naar de Quooker nam ik een blokje. Ik denk dat ze mijn geritsel hebben gehoord. Maar nu zou het zomaar mijn schuld niet kunnen zijn, wat een nieuws zo net voor het weekend.

 

Ik leg je even uit waarom wij gezegend zijn met vetjes. De grote aanstichter van jouw kipfilet en randje over de broekrand zou zomaar je moeder kunnen zijn. Ja, de vrouw waarvan jij altijd dacht dat ze het beste met je voorhad. Professor Lilycrop volgde baby’s van baarmoeder tot zelfstandig snoepen uit de snoeppot en kwam erachter dat de eetgewoonten van moederlief behoorlijk doorwerken op het kind. Heeft jouw moeder zich dus vergrepen aan allerhande voedsel in die eerste negen maanden, dan kan het zijn dat jij met de vetrolletjes zit. De eerste maanden spelen een grote ‘rol’ bij latere obesitas. Nou, dan weet je het wel.

 

Ik zou mijn moeder nu wel de schuld willen geven van mijn romige laagje, maar omdat zij net aan 55 kilo schoon aan de haak was toen ze zwanger was van mij, is dat denk ik niet heel gepast en terecht. Dan mijn vader maar, want aan de foto’s van vroeger te zien was hij de boosdoener. Of heeft hij hier dan weer niets mee te maken? Ah, bummer zeg.

 

 

Bron: Wel.nl

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans