De Rode Vosch

 

Maartje: Het is de tweede vestiging voor Mark van Kessel, eigenaar van Pinchobar De Zwarte Vosch aan de Utrechtse Oudegracht: De Rode Vosch. Een frisse wind van een restaurant door het soms wat monotone aanbod aan pas geopende restaurants (metrotegels etc. etc…).

 

Zo niet bij Restaurant De Rode Vosch. Reden: de belangrijkste focus van De Rode Vosch is de Australische eetcultuur. Op het menu staan opvallende Australische gerechten zoals struisvogel, kangoeroe en krokodil (echt waar), aangevuld met een selectie vis, lam en rund voor als die eerste drie wat al te… origineel zijn voor je. Maar toch: je doet jezelf tekort. Probeer en je zal verbaasd zijn.
Wij probeerden ze alle drie en mán, wat lekker. Verwacht niet al te grote porties maar dat is oké: op deze manier kan De Rode Vosch deze bijzonder gerechten betaalbaar houden. Uiteraard worden de gerechten vergezeld van wijnen en bier uit Australië en Nieuw-Zeeland. Er zijn meer dan veertig wijnen om uit te kiezen en volgens mij stond er zelfs een Tasmaanse wijn op het menu. Hoezo zo’n uitgebreide collectie? Omdat er op de eerste verdieping van De Rode Vosch wijnproeverijen worden gegeven. Alle wijnen om van te kiezen staan hier uitgestald: ook als je geen proeverij doet, een kijkje waard.

De looks van De Rode Vosch zijn eveneens origineel (hoera!). Het historische pand stamt uit 1619 en door de jaren heen werden de oude elementen bewaard gebleven, zoals een prachtige oude open haard in het midden van de begane grond en fraai glas-in-lood. De Australië-referenties vonden wij helemaal oké, maar misschien denkt iemand anders daar anders over. Kan. Mag.
En, last but not least, de bediening is om door een historisch ringetje te halen.

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, een lifestyle-blog dat bol staat van de tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.