Jong blijven
of jong voelen?

 

Als je met jongere mensen werkt of omgaat, blijf je jonger. Of om precies te zijn: je blijft je jonger voelen. En ook nog lekker bij de tijd. Echt, ik kan het weten, want ik ben een ervaringsdeskundige.

 

Toch zijn er ook best voordelen als je met mensen van je eigen leeftijd omgaat. Sterker nog, ik heb vaak genoeg gezegd dat je gewoon het beste vriendinnen en vrienden van je eigen leeftijd kunt hebben.

 

Zomaar even een tipje tussendoor

Ik leg het laatst nog uit aan iemand, die me vertelde dat een van de irritante dingen van ouder worden is dat je witte streepjes om je mond krijgt als je in de zon gaat zitten. Die rimpeltjes worden namelijk niet bruin. Had ik nog nooit gehoord of gezien. Weer wat nieuws geleerd.

 

Enige oplossing, ook in dit specifieke geval, is gewoon met mensen van je eigen leeftijd omgaan. Heb je allebei last van ogen die achteruitgaan en zie je dat soort details bij elkaar ook niet. Net zo min als  die ouderdomsvlekjes of paar grijze haartjes in je wenkbrauwen. Zo. Ook weer opgelost.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter