Gezellige dingen om nu thuis met je pubers te doen

 

Dat thuiszitten gaat op den duur nogal vervelen vind je niet? Maar er zijn genoeg dingen te bedenken die wel leuk zijn om te doen als je de deur niet uit kunt.

 

 

Dat je voorheen nog met je gezin naar musea, pretparken en bioscopen kon, blijkt na het aanscherpen van de maatregelen maar weer een voorrecht geweest te zijn. Want de komende weken moet je het doen met wat je thuis hebt.

 

Ben je het ook al helemaal zat: pubers die de hele dag vermaakt moeten worden en het huishouden elke dag weer op orde zien te krijgen. Om de verveling tegen te gaan en er desondanks in deze gekke periode toch wat gezelligs van te maken, heb ik wat gezellige dingen voor het hele gezin bedacht. Leuk om thuis te doen en geschikt voor alle leeftijden: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.
 

  1. Spelletjescompetitie. Haal alle spelletjes van zolder weer tevoorschijn en maak er een leuke competitie van. Zorg voor wat lekkere hapjes en je kunt eindeloos doorspelen. Om het nog leuker te maken: verzin je er een leuke prijs voor de winnaar of een taak voor de verliezer bij. Ook leuk voor jou, dan hoef jij vanavond misschien een keertje niet af te wassen!
  2. Filmmarathon. Plof met z’n allen op de bank en pak de echte klassiekers erbij. Harry Potter, Alles is liefde, Jurassic Park, ik noem er even een paar. Maak van je woonkamer een bioscoop. Gordijnen dicht, wat popcorn erbij en klaar is Kees.
  3. Puzzelen. En ja, dat kan heel leuk zijn. Daag jezelf uit en koop een grote en moeilijke puzzel. Met zijn allen zullen jullie hier voorlopig echt wel even zoet mee zijn.
  4. Bakken. Ga met elkaar op zoek naar de lekkerste recepten zoals taarten, brownies of misschien wel koekjes. Maak er iets leuks van en kies bijvoorbeeld voor extra decoratie. Handig om alvast te oefenen voor de feestdagen of zet wat bij de buren voor de deur!
  5. Koken. Is bakken niet jullie ding en koken jullie liever, of zijn jullie helemaal geen ster in de keuken? Daag jezelf uit en probeer wat nieuws. Maak samen een heerlijk diner en geniet ervan, eet ze alvast!
  6. Bucketlist. Veel mensen hebben een lijstje met dingen die ze ooit nog willen doen, maar ook met het gezin is het leuk om een bucketlist te maken. Ga na wat jullie ooit nog willen doen of waar jullie heen willen. Misschien zit dat reisje naar het buitenland er sneller in dan je denkt.

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl