Gewoon een kwestie van geen tijd hebben

 

Nanja Brakenhof, een van de beste stylisten van Nederland, kwam een tijdje geleden bij mij thuis, om m’n omgeving en mij voor de foto te stylen. Alles werd verschoven of zelfs helemaal verhuisd, speciaal voor het plaatje. Staat er bijvoorbeeld al jaren zo’n dikke glazen fles bij ons. Meegenomen uit Italië. Ik was het hele ding vergeten. Mijn man heeft er wel een paar keer fagioli al fiasco in gemaakt, een Toscaans recept, waarbij je op lage temperatuur bonen met een knoflookteentje en een salieblaadje laat garen in een fles. Nanja ontdekte hem, zette er een paar takken in en… prachtig! Was ik nou nooit op gekomen. Want het is in mijn beleving helemaal geen vaas, maar een fles. Niet dat ik er niks van kan natuurlijk, van styling. Ik ben mijn werkend leven nota bene begonnen als styliste. En ik kan het eigenlijk nog best goed, maar dan bij een ander. Bij mezelf, ho maar. Hoorde een keer dat je schoenmakers kunt herkennen aan hun versleten schoenen, huisartsen aan hun ongezonde leefstijl, schilders aan hun huis dat hard aan een verfbeurt toe is. Het is gewoon een kwestie van geen tijd hebben. En in het weekend weleens zin in iets anders. Er zit niets anders op dan Nanja zo af en toe een keertje uit te nodigen. Bij deze: Nanja, zin in een wijntje?

 

P.S. Zin in een vrolijk weekend? Meteen even radio franska aanzetten. Het swingt deze week de pan uit!

 

 Door Franska

Door Franska. Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs. Sfeerbeeld: birchandbird.com