Gevulde slabootjes

 

Zo simpel, maar zo lekker.

 

 

Dit heb je nodig

6 slabootjes

  • 1 rode ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 rode peper
  • 3 kipfilets
  • 5 el sojasaus
  • 2 tl sesamolie
  • 150 g maïs
  • 1 krop ijsbergsla

 

 

Zo maak je het

 

Snijd de ui, knoflooktenen en de rode peper fijn. Verhit een pan met wat olie en bak de ui, knoflook en peper een minuutje. Doe dan de kipfilets erbij en bak deze gaar. Haal de kipfilets uit de pan en trek de kip met twee vorken uit elkaar, zodat het dunne sliertjes worden (pulled chicken). Bak de sliertjes nog 3 minuten in de pan, samen met de sojasaus, sesamolie en maïs. Voorzichtig haal je 4 grote bladeren van de krop sla af. Vul deze vervolgens met de kipvulling. Serveer eventueel met wat koriander of peterselie.

 

Eet smakelijk!
 

 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares