Gevul­de
papri­ka’s

 

Een feestje op je bord!

 

Dit heb je nodig

Voor 4 personen

  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 300 g gehakt
  • 0,5 tl chilipeper
  • 0,5 tl komijnpoeder
  • 0,5 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl kaneelpoeder
  • Zout, naar smaak
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 klein blikje chilibonen
  • 4 paprika’s
  • 4 handjes geraspte kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ui en knoflooktenen fijn en fruit ze met een beetje olijfolie. Voeg na een minuutje het gehakt toe en breng op smaak met de kruiden. Wanneer het gehakt bijna klaar is, voeg je de tomatenblokjes en chilibonen toe. Laat het nog 5 minuutjes pruttelen. Snijd in de tussentijd de bovenkant van de paprika’s eraf en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s in een ovenschaal met wat olijfolie en doe de gehaktvulling in de paprika’s. Doe de paprika’s gedurende 20 minuten in de oven. Op de helft van de oventijd doe je wat geraspte kaas erop.

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

 

Meagan is redacteur bij Franska.nl. Ze woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.