Gestolen Takkies

 

Daar stonden ze. Met de riem aan het haakje in het doorgangetje voor de supermarkt. Kwispelend wachtend op hun baasje.

 

 

En wat waren ze blij toen hij weer naar buiten kwam. ‘Oooh, lieverds, hebben jullie me gemist?’ Blaffend en springend liepen ze samen met het baasje weer naar huis. Boodschapje gedaan, meteen een fijne wandeling gemaakt en een frisse neus gehaald.

 

Maar ik durf dat niet meer. Wel dat rondje voor die frisse neus en dat boodschapje. Maar ik durf mijn hond niet meer met z’n riem aan het haakje bij de super in de buurt te stallen. Want ik ben doodsbenauwd dat ie wordt gestolen.

 

Hoezo gestolen? Wie jat er nou een teckel? Nou, dat gebeurt dus gewoon. Afgelopen zomer nog, uit een achtertuin in Hierden. De baasjes hadden hun drie Takkies lekker buiten gezet, zodat ze de hondenpootjes konden strekken. En op een gegeven moment was het verdacht stil daar in die achtertuin. Twee van de drie waren weg. Niet ontsnapt, maar echt helemaal weg. Gestolen! Er stond zelfs een trappetje tegen het hek, dat de dieven gebruikt hadden om de tuin in te klimmen. Ik was er helemaal door van slag.

 

Mijn hond zit ook regelmatig in de achtertuin. Daar gebeurt van alles wat ie enorm interessant vindt en hij kan er heerlijk rondhollen. Maar sinds dat bericht over deze verdwenen hondjes, haal ik de mijne gauw naar binnen als ik even naar boven loop. Doodsbenauwd dat iemand anders denkt dat hij mijn hond zomaar gratis en voor niets mee kan nemen. Blijf met je tengels van m’n Takkie af!

 

Gek genoeg komt het veel vaker voor dan ik dacht. En echt niet alleen met van die kleine hondjes, die je zo onder je jas kan stoppen. Ook grote, Duitse Herders, Golden Retrievers, ja zelfs van die enorme Deense Doggen worden gepikt. Ongelofelijk!

Gelukkig kun je via sociale media veel mensen op de uitkijk zetten naar jouw vermiste hond. 

 

 

De meeste hondeneigenaren moeten er net zoals ik niet aan denken dat zoiets bizars ook hen overkomt en worden dus bloedfanatiek in het meezoeken.

 

De hulproep van de baasjes uit Hierden is op Facebook meer dan zestigduizend keer gedeeld. Gelukkig lees ik dan na een tijdje dat de gestolen honden soms toch weer terecht zijn. Dat hoop ik ook voor deze twee teckeltjes. Als iemand weet of Lieve en Noppes zijn gevonden, wil je mij dat dan laten weten? Ik hoop het zo.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit