Gepofte aardappel
Word jij ook blij van een goed gepofte aardappel? Vind hier een recept met bospaddenstoelen, peterselie, tijm en rozemarijn.
Dit heb je nodig
(voor 2 personen)
- 2 grote kruimige aardappels (à ca. 350 g)
- 4 takjes platte peterselie
- 160 g zure room
- zeezout
- versgemalen zwarte peper
- versgeraspte nootmuskaat
- 300 g verse bospaddenstoelen (anders champignons of oesterzwammen)
- 1 kleine ui
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1 takje rozemarijn
- 2 takjes tijm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 °C (heteluchtoven 160 °C). Borstel de aardappels goed af, droog ze af, wikkel ze in aluminiumfolie en bak ze minstens 1 uur in de oven tot ze mooi zacht zijn.
Hak intussen de peterselie fijn, meng met de zure room en breng de dip op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Borstel de paddenstoelen zorgvuldig schoon.
Pel en snipper de ui zodra de aardappels gaar zijn, en fruit in olijfolie. Voeg de paddenstoelen en kruidentakjes toe en bak al roerend op hoog vuur tot het vrijgekomen vocht weer is verdampt. Breng de paddenstoelen op smaak met zout en peper.
Verwijder het aluminiumfolie van de aardappels, snijd ze in de lengte open en druk ze iets uit elkaar. Vul de aardappels met zure room en gebakken paddenstoelen.
Eet smakelijk!
Sfeerbeeld & recept uit: Bieslook & Polenta, Vegetarisch koken op z’n Berlijns, Susann Probst en Yannic Schon, Uitgeverij SNOR, ISBN: 9789463140225.