Zit een vrouw op een terras…

 

De ergste bestelblunders, zoals deze, verzin je gewoon niet. Wat dacht je van deze?

 

‘Ik neem de koude tonijnsoep, heb ik zin in.’ Een man zit met zijn vrouw op een terras in de Franse Dordogne. ‘Koude toníjnSOEP?’ ‘Ja, hier staat het op de kaart: carpaccio de thon.’ De ergste bestelblunders, zoals deze, verzin je gewoon niet. Wat dacht je van deze?

 

Onze collega Sophie werkt voor FavorFlav en bedient bij restaurant Scheepskameel. Daar kwam een klant naar haar toe en vroeg: ‘Waar is de Viognier?’

 

Euh, meneer. U bedoelt de sommelier, denk ik. De Viognier is een druif.

 

 Als je denkt dat het niet gekker kan, dat kan het wel. Een andere keer werd ze gevraagd naar de ‘Somaliër’. Euh, meneer. Een Somaliër is een inwoner van Somalië. U bedoelt de sommelier.

 

Nog eentje. ‘Laten we een lekkere fles wijn bestellen,’ zegt de een. ‘Ja, ik heb gehoord dat de Chateaubriand heel goed is.’

 

‘Ik houd niet van Chardonnay. Mag ik een glas Chablis?’ Lieve mensen, Chablis is gemaakt van een Chardonnay-druif. Ik houd trouwens ontzettend van Chardonnay en dus ook van Chablis en dat zegt van alles over mijn karakter. Lees maar even als je zin hebt.

 

Ooit hoorde ik een stel in de supermarkt aan dat samen een fles wijn uitkoos. ‘Deze moeten we nemen,’ wist zij zeker. ‘Deze is namelijk mis en bouteille.’ Euh, dat betekent dat ‘ie in een fles gebotteld is. Zoals wel vaker het geval bij wijnen.

 

Meer blunders lezen (zoals die van het ijs dat te koud was)? Kijk dan even bij het stukje van Sophie. En als je echt goed wilt eten, ga dan naar Scheepskameel en vraag of je in de wijk van Sophie mag zitten. Leukste en beste serveerster ever.

 

 

May-Britt Mobach is hoofdredacteur van Amayzine.com, voor Franska.nl schrijft ze over haar bijzondere gezin.

Fotografie: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs

witte-balk-met-bol-may-britt_02