Gelukkig hoor ik de laatste tijd ook veel leuk nieuws

 

Dat weegt tenminste een beetje op tegen alle ellende in de wereld en het gedoe in Den Haag.

.

 

 

Word jij nou ook zo moe van die politiek? Ligt het aan mij of werkt het tegenwoordig anders dan vroeger? Het lijkt wel of ons land gemanaged wordt in plaats van bestuurd. Alsof er alleen met compromissen en afspraken gewerkt wordt, in plaats van met daadkracht en vanuit het hart. M’n handen jeuken om in te grijpen, wetend dat dat helemaal niet kan. Sterker nog, dat die hele politiek allang een onontwarbaar spinnenweb is waar je met geen mogelijkheid invloed op krijgt. Als je het mij vraagt moet de hele boel op de schop en moet er met een schone lei begonnen worden. O nee, kan ook niet, want we hebben Europa. Help! We (of ze) hebben ons aardig in de nesten gewerkt. Niet meer aan denken dus, want daar bereik je toch niets mee. Hopelijk komt het ooit, ooit, ooit goed.

 

Gelukkig hoor ik de laatste tijd ook veel leuk nieuws

 

Via een vriendin hoorde ik over Radboud Spruit. Ze raadde me aan die op Twitter te volgen. Een en al positiviteit die man. Heerlijk. Nou is Twitter niet m’n favoriete plek, kijk ik er alleen maar om snel te ontdekken wat er ergens aan de hand is, maar sinds ik @radboudspruit volg, word ik ineens vrolijk van Twitter. Radboud Spruit maakt prachtige grafkisten en doet prachtige inspirerende dingen rondom begraven. Aanrader. Hij schrijft ook over andere dingen trouwens.

 

Nog een leuk nieuwtje van een andere vriendin: de beroemde illustratrice Roz Chast is tijdens de corona-crisis aan het borduren geslagen. Ik kreeg er borduurjeuk van aan m’n handen, wilde meteen beginnen. Als je het borduur- en andere werk van Roz Chast wil zien, gewoon even googelen en dan op ‘afbeeldingen’ klikken. Of hier kijken.

 

En dan het nieuws van juwelen-ontwerpster Aynur Abbott. Aynur Abbott Fine Jewelry wordt het eerste circulaire juwelenmerk van Nederland. Aynur: ‘Ik vind het zo jammer als een ring, waar je misschien op uitgekeken bent, ongezien in een la ligt. Sieraden zijn er om van te genieten. Daarom hebben we een service bedacht waarbij jouw ‘oude’ ring, opgepoetst en eventueel gerestaureerd, opnieuw te koop aangeboden wordt en jij met een goeie korting een nieuw item uit kan kiezen.’ Nou kan ik totaal geen afscheid nemen van ringen. Ik wil alleen maar meer en heb er ook al een hele tijd eentje op het oog bij Aynur, het komt er alleen niet van om een afspraak te maken om te gaan passen. Terwijl het toch zo makkelijk is, want ze neemt de tijd voor je tijdens haar een-op-een afspraken, kijk maar hier. Toch maar eens gauw bellen.

 

En het laatste goede nieuws is dat het me eindelijk een keer gelukt is om geen schoenen te kopen. Simpelweg omdat ik niet kon kiezen. Ik stond mezelf steeds maar wijs te maken dat als je niet kunt kiezen, je waarschijnlijk ook niet verliefd bent op die schoenen. Of zou er te weinig keuze geweest zijn?

 

Wat denk jij als je dit ziet?

 

 

Ik wens je een week met goed nieuws. Daar is iedereen volgens mij intussen wel aan toe. En… als je ook leuk nieuws hebt, deel je het dan met me? Dankjewel alvast.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska