Gek op tuinen?
En op roman­tische lodges?

Het Twentse Erve Odinc heeft allebei. Maar er kan er maar één de winnaar zijn.

 

 

 

 

 

 

 

Erve Odinc is oeroud – haar historie gaat terug tot maar liefst 1381 – en ligt in de buurtschap Elsen tussen Markelo en Rijssen in het wonderschone Twente. De Friezenberg en de Apenberg, beide deel uitmakend van natuurgebied De Borkeld, zijn op loopafstand, waardoor er hier heel wat te genieten valt.

 

Op deze cultuurgrond, die minstens zo oud is als de erve, hebben de huidige bewoners van dit unieke rijks-monumentale erfgoed prachtige tuinen gecreëerd die naadloos aansluiten bij zowel de gebouwen als het landschap rondom. Er zijn tuinkamers op kleur, een rozentuintje en een boeren-, kruiden- en bloementuin. De tuin, die reeds lange tijd opengesteld is, trekt jaarlijks tal van liefhebbers.

 

Omdat ruimte op Erve Odinc geen probleem is, is er een lodge voor twee tot vier personen. Twee heerlijke zit/slaapkamers, een badkamer om te delen en een landelijk keukentje worden exclusief aan één gezelschap verhuurd. Want privacy is bij de Erve minstens zo belangrijk als ruimte – en rust natuurlijk.

 

 

De gelukkige gasten van de lodge hebben ook de boomgaard tot hun beschikking en daarin is het straks in het voorjaar en de zomer weer eindeloos wegdromen. En die prachtige tuin? Die mag uiteraard uitgebreid worden bewonderd. Maar wel een beetje voorzichtig graag, want je wandelt dwars door het levenswerk van de vrouw des huizes.

 

Wat je kunt winnen? Wanneer je twee nachten boekt, krijg je één overnachting voor z’n tweeën, met ontbijtingrediënten cadeau.

 

Veel plezier alvast! Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Erve Odinc in Markelo, telefoon +31 6 11052705.

 

WINNEN?

 

Lijkt het je wat om hier een nachtje gratis te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief ontbijtspullen? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans