Gek, gekker, Trump!

 

Het was weer lachen, gieren, brullen geblazen

 

Als je haar maar goed zit, dacht de president van de Verenigde Staten van Amerika op een mooie augustusdag, midden in de coronacrisis die zijn land keihard getroffen had. Maar dat doet zijn haar dus niet: goed zitten. Dat zit überhaupt niet, want het pluist en piekt alleen maar. Gelukkig is meneer de president er een ster in om de schuld altijd bij iets of iemand anders neer te leggen zodat het nooit aan hemzelf kan liggen. Dat met die haarkwestie nu ook weer, dat ligt zeker niet aan het feit dat zijn haar wellicht wat dunner aan het worden is of misschien wel nooit van opperbeste kwaliteit is geweest. Om de dooie dood niet.

 

Het is de waterdruk, zo heeft hij uitgevonden – en voor het gemak ook maar meteen wereldkundig gemaakt, die de boosdoener is. Want die waterdruk is zo achterlijk laag in het land waar hij de baas van is, dat hij zijn haar niet eens ordentelijkkan wassen onder zijn presidentiële douche. En dat spreekt in zijn geval boekdelen. Want als zijn polletje piekhaar al niet wasbaar is, welk haar dan wel?

 

Maar hey! Trump zou Trump niet zijn als hij ook hiervoor niet weer een Trumpiaanse oplossing zou hebben en dat is het aanpassen van de wet, zodat niet alleen hijzelf, maar álle lieve landgenoten, voortaan kunnen poedelen en haarwassen dat het een lieve lust is.

 

Dit is hoe het zit: de Amerikaanse waterrestricties, die in 1992 werden vastgelegd onder president George Bush, bepalen dat douchekoppen maximaal 9,5 liter water per minuut mogen verbruiken om energie te besparen en kosten te verlagen, wat natuurlijk best wel van deze tijd is. Trump wil nu dat er voortaan 9,5 liter per gaatje van de douchekop stroomt – om hoeveel gaatjes het hier precies gaat blijft in het midden, maar we gokken op een sig-ni-fi-can-te verbetering.

 

Of meneer zijn zin krijgt – het zal ook eens niet – spant er nog wel even om. Want als hij die nieuwe wet erdoorheen wil drukken, zal hij die vermoedelijk moeten verdedigen voor de rechtbank. Maar ook dan geldt dat Trump Trump niet zou zijn, als hij niet zou winnen. Want hey, je bent president van de Verenigde Staten van Amerika of je bent het niet. En als er één ding is wat hierbij hoort, dan is het dat je haar goed zit. Wat zeg ik? Perfect moet het zitten!

 

Bron: NRC

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans