Gehakt­ballen met kaas

 

Dit wordt sowieso het nieuwste pronkstuk op je volgende weekendborrel.

 

 

Dit heb je nodig

  • 700 gr runder- of halfom gehakt
  • 40 gr broodkruimels
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl gedroogde oregano
  • 1 ei
  • 2 el water
  • 170 gr mozzarella kaas in cm blokjes gesneden
  • 700 ml marinara saus
  • 2 el fijngesneden peterselie
  • bakspray

 

Zo maak je het

Verwarm je oven op 180 graden. Neem een braadslee en bedek met aluminiumfolie of bakpapier en spray het in met bakspray.  Maak het gehakt aan met de broodkruimels, zout, peper, knoflookpoeder, oregano, ei en water tot het een soepel geheel is.

 

Maak een gehaktbal ter grootte van een pingpongbal, duw er een kuiltje in en doe er een blokje mozzarella kaas in. Zorg ervoor dat je het gehakt daarna weer goed om de kaas heen doet. Plaats de gehaktbal op het bakpapier. Herhaal tot al het gehakt op is.

 

Spray de bovenkant van de gehaktballen met bakspray. 

 

 

Zet de braadslee ongeveer 15 minuten in de oven, tot de gehaktballen doorgegaard zijn.

 

Plaats de gehaktballen voorzichtig in een ondiepe schaal en giet de warme marinara saus er overheen.

 

Besprenkel met wat peterselie en eet meteen op.

 

 

Eet smakelijk!