Geen stress!

 

Zeker deze Week van de Werkstress niet.

 

 

Eerst dacht ik: is daar nou óók al een week voor georganiseerd? Er bestaan toch werkelijk o-ve-ral weken voor … Zo kun je ook de Week van de Hamburger organiseren, of de Dag van Pindakaas (o wacht, die hebben dus allebei echt een Officiële Dag). Of, om even niet in eten te denken, de Week van de Cookies.

 

Maar daarna dacht ik: toch wil ik er wel een stukje over schrijven. Want werkstress – en burnout – is echt een groot-groot maatschappelijk probleem. Zo werd deze week bekend dat 1 op de 5 jongvolwassenen (of hoe noem je die groep?), de mensen tussen de 25 en 35 jaar, eens opgebrand thuis zit. En het is nog erger: ik hoorde gisteren op de radio dat ook basisschoolleerlingen en zelfs kleuters al last van stress kunnen hebben. Echt waar!

 

Ik ging dus op onderzoek uit voor dit stukje, en wat denk je? Die mensen achter de Week van de Werkstress hebben het goed bekeken. Want waar ik heb geleerd dat een week zeven dagen heeft, of een werkweek loopt van maandag tot en met vrijdag, is de Week van de Werkstress gisteren al opgehouden. Op donderdag. Een vierdaagse werkweek voor de Week van de Werkstress, dus. En dat betekent  – terwijl ik hier op vrijdagochtend nog een stukkie aan het tikken ben – dat zij met hun benen op de bank al mooi weekend aan het vieren zijn …

 

Ik vind het wel een mooie boodschap: wat eerder stoppen met werken zodat je geen stress krijgt, en aan ontspanning toekomt. En dus lekker weekend vie

Door: Beatrijs Bonarius

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.

Afbeelding van Beatrijs Bonarius