In geen 13.500 jaar

 

De it-bag. Schijn je nodig te hebben. Tenminste, dat hoor je weleens. Elk jaar komt er weer een serie prachtig mooie nieuwe exemplaren tevoorschijn uit de handen van de grote ontwerpers. En ik verlekker me er altijd weer aan. En zo af en toe sla ik ook toe.

 

Ik had me ooit aangewend om het aantal dagen dat ik zo’n tas dan zou gebruiken uit te rekenen en dan kon ik het aanschafbedrag delen door die dagen en dan was het ineens zoveel euro per dag en dan… etc.

 

Als je dat dan weer vergelijkt met bijvoorbeeld de prijs van sigaretten, die ik niet rook, dus uitspaar en bijvoorbeeld melk, dat ik niet drink, en noem maar op, dan ben je eigenlijk een dief van je eigen portemonnee als je die tas niet koopt. Tenminste, zo zou vriend Freek het uitleggen.

 

Maar deze, deze hele speciale, de Kelly-bag van Hermes, dat blijft echt altijd een droom. Hoewel ie wel in de aanbieding is en tijdloos, dus de rest van je leven mee kan. Van 14.500 euro naar 13.500 euro. Deel dat maar eens door het aantal dagen dat je hem gebruikt. In geen dertienduizendvijfhonderd jaar, dacht ik voor de zoveelste keer. Zeg eens dat ik niet verstandig ben!

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.