Zo maak je het
Controleer de gepen op graatjes en vinnen en verwijder ze zo nodig. Bestrooi de geepfilets met zout en peper en snij er in totaal 8 stukken van. Klap de stukken dicht, huidzijde aan de buitenkant, en wentel ze door wat bloem. Laat 5-10 minuten rusten.
Spoel de aardperen grondig schoon en schil ze niet. Doe de vlierbessen in een pan met dikke bodem met azijn, suiker en olijfolie. Breng aan de kook, laat de vloeistof 1-2 minuten zachtjes koken en neem de pan van het vuur. Laat de vlierbessen nog 5-10 minuten marineren.
Verwarm een koekenpan met koolzaadolie. Leg de stukken geep in de pan en bak ongeveer 2 minuten aan elke kant; ze hebben nu aan beide zijden een mooi goudbruin korstje. Bestrooi naar smaak met zout en versgemalen peper.
Snij tot slot de aardperen en appels in dunne plakjes met een mandoline of scherp mes. Leg de geepfilets op een bord, verdeel aardpeer en appel erover en schenk de warme vlierbessenvinaigrette erover. Garneer met een beetje klaverzuring en serveer de vis als lunch, of als hoofdgerecht met gekookte aardappels en brood.
Eet smakelijk!
Gone Fishing, Mikkel Karstad, ISBN 9789402601541, € 29,95