Gebakken ei ín een bagel

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Gebakken ei ín een bagel.

 

 

Stop ’s een ei in je bagel-gat! Nee echt; hartstikke lekker, handig in één pan, ziet er leuk uit en zo win jij ontbijt (maken).

 

Hoezo??
Mijn man snapte lang niet waarom ik bagels zo interessant vindt. Melig, taaiig, smakeloos, algeheel saaaaaaai – zo dacht hij. Onderbewust ontmoedigd (zoals dat soms gaat) liet ik ze een tijdje links liggen, totdat ik het laatste verjaardagsontbijt (croissantje, taartje, sapje op bed) besloot op te leuken met een vers getoaste bagel, dikke laag Philadelphia erop, perfect rijpe avocado, plakje goeie zalm, draai peper, mmmmmmm…

 

Varieer maar raak
Nou, nu is iedereen in huis om. Bagels elk weekend ongeveer. De zalm bewaren we voor speciale gelegenheden (er moet íets bijzonder blijven!), maar variaties als pastrami, mosterd en zuurkool, of hummus, rucola en tomaat zijn ook top. Terugvallen op de basic Phila-tomaat – altijd goed. En toen kwamen we deze tegen! Onwijs leuk; een gebakken ei ín een bagel(gat).

 

Zo maak je een gebakken ei in een bagel
Zet een koekenpan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur. Snij een bagel doormidden en besmeer de snijkanten met ongezouten boter. Leg de helften met de bolle kant op de bodem, snijkant boven, en laat 2 minuten liggen tot de onderkant mooi goud getoast is. Zet het vuur laag en draai de helften om zodat de beboterde kant nu op de bodem ligt. Breek een ei in elk bagel-gat en giet een eetlepel water in/rondom de binnenrand van de pan. Doe meteen een deksel op de pan. Weet je nog, die tip van een beetje water bij je gebakken ei? Zelfde verhaal. Je ei bakt en stoomt tegelijkertijd door en door gaar, zodat je niets hoeft om te keren, en nu verbrandt je bagel ook niet.

 

Top af met wat je maar lekker vindt. Zout peper, zeker, ik had trouwens allang eerst wat spek gebakken in diezelfde pan YUMM, je kunt er dukkahover strooien of furikake, doe ’s leuk met zalmeitjes, rasp er bottargaoverheen – de mogelijkheden zijn eindeloos!

 

 

Door: Redactie FavorFlav