Heet en luidruchtig

 

Lucia Boer is deze week onze gastcolumniste.

 

Hebben jullie lekker geslapen? 

 

Mijn nachten zijn op dit moment over het algemeen heel erg heet en luidruchtig… Hebben jullie er beeld bij? Nou vergeet dat beeld dan maar, want ik bedoel er iets heel anders mee. Ik lig namelijk kennelijk keihard te snurken én ik heb opvliegers. Dit is nog te doen als je alleen in je bedje ligt. Maar tegenwoordig ligt er een aantrekkelijke en bovendien jongere mijnheer naast me en dan is het toch een tikkeltje gênant.

 

Toen ik nog gewoon alleen sliep, ging het allemaal wel. Mijn hond sliep wel door, ik wapperde heftig met het dekbed zo nu en dan en zette de plafondventilator aan. Soms liep ik naar de badkamer, maakte een washand nat met ijskoud water die ik op mijn borsten legde en af en toe op mijn voorhoofd. Dan kreeg ik het – vooral in de winter – weer koud en zette ik mijn elektrische dekentje weer even aan, ventilator uit en kroop ik weer onder mijn dekbedje. Beetje vermoeiend, maar daar had alleen ík last van.

 

Nu sluip ik richting badkamer, doe heel zachtjes de kraan open – zo kort mogelijk – sluip weer terug naar mijn bed, ga boven op mijn dekbed liggen mét washand en puf wat. Mijn lief wordt dan natuurlijk tóch wakker en vraagt: ‘gaat het goed schat?’

 

‘Beetje warm’, zucht ik.

 

‘Ja, het is ook best wel warm,’ zegt hij dan, kruipt tegen mijn hete lijf aan en valt onmiddellijk weer in slaap. Ik daarentegen dúrf niet goed te gaan slapen sinds ik met de app ‘Night Recorder’ met eigen oren heb gehoord wat een geluid ik produceer.

 

Sindsdien heb ik de drogist zowat geplunderd voor middelen tegen snurken en een curieuze pinkring met een uitstulping gekocht die op een bepaald acupunctuurpunt zou drukken wat het snurken tegengaat. Het léék aanvankelijk te werken, maar nu is het effect weer weg… Wat doen jullie tegen snurken? En tegen die opvliegers? Tips graag!

 

 

 

Ook een keer gastcolumnist zijn op franska.nl? Mail je column (van maximaal 400 woorden) naar content@franska.nl. Als je column niet geplaatst wordt, ontvang je daar geen bericht over.