Dit heb je nodig
Voor 2 personen
- ± 1,5 courgette
- Peper en zout
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- Verse rode chilipeper, naar smaak
- Olijfolie
- 250 g garnalen
- 120 ml room
- Halve citroen (sap)
- Takje peterselie
- 10 cherrytomaatjes
- 2 handjes Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Met een spirelli of een kaasschaaf maak je de courgetti-slierten. (Je kunt courgetti in veel supermarkten nu ook kant-en-klaar kopen.) Verdeel de slierten over 2 borden en breng op smaak met peper en zout. Snijd de ui, knoflooktenen en chilipeper fijn en fruit in een pan.
Bak dan de garnalen mee met de ui en knoflook. Meng in een schaaltje de room en het citroensap. Snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de saus. Meng de saus met de garnalen en laat warm worden. Snijd de cherrytomaatjes doormidden. Verdeel de saus met garnalen en de cherrytomaatjes over de 2 borden en serveer met Parmezaanse kaas en een klein beetje olijfolie.
Eet smakelijk!
Tip: Je kunt de courgetti ook warm eten. Dan zou je de courgetti samen met de saus bij de garnalen moeten doen. Zelf houd ik meer van koude courgetti. Het geeft meer bite en is daardoor minder waterig.