Frisse spaghetti
Perfect voor deze zomerse dag én hij is zo gemaakt. Dat betekent extra lang genieten van de zon vandaag.
Dit heb je nodig
- 500 g spaghetti
- 2 tl (of meer) olijfolie
- Een bakje Ricotta
- Een flinke hand geraspte Parmezaanse kaas
- 15 g verse basilicum
- 1 citroen (citroenrasp)
- Peper en zout
- Optioneel: chilipeper
Zo maak je het
Kook de spaghetti in een pan met (gezouten) water. Snijd de basilicumblaadjes fijn en rasp de citroen. Wanneer de spaghetti klaar is houd je 100 ml kookwater apart voor je ‘m afgiet. Dit water gebruik je voor de saus. In een grote pan meng je de Ricotta en de Parmezaanse kaas met het kookwater en olijfolie. Wanneer de saus lekker romig is, voeg je de warme spaghetti toe. Je kan dit nog eventjes laten pruttelen op laag vuur. Vervolgens doe je de basilicum en citroenrasp erbij. Even goed roeren en met wat peper, zout en chilipeper op smaak brengen.