Franska’s sinterklaastip 5

 

Met nog twee nachtjes te slapen is het alweer tijd voor tip nummer vijf. Vandaag heeft Chef Sinterklaas een leuk idee voor hoe je de avond leuk vast kunt leggen.

 

Ik ben zelf dol op fotografie. Mijn laptop en telefoon staan vol met duizenden foto’s. (Ja best ernstig, ik weet het.) Maar zo heb ik eindeloos veel herinneringen bij me. Heerlijk om er af en toe eens doorheen te scrollen. Met een lach op mijn gezicht kijk ik dan weer naar de foto’s van die ene mooie vakantie of sinterklaasavond. Een fotoboek vind ik trouwens, hoe ouderwets dan ook, stiekem nog leuker. Lekker zelf in elkaar knutselen en daarna kan je het zo vaak doorbladeren als je wil. En het staat ook nog leuk in je kast.

 

Waar ik ook supervrolijk van word zijn losse fotootjes aan de muur of in een lijst. Je kan de kiekjes laten afdrukken, maar wat ik ook enig vind is gebruikmaken van een polaroidcamera. Dat is een fototoestel waarmee je een foto kan schieten en vervolgens komt het plaatje uit het apparaat glijden. Even laten opdrogen en na een paar minuten heb je een ontwikkelde foto. Erg leuk om bijvoorbeeld aan je muur te hangen of in je portemonnee te bewaren. Op de witte randen om het beeld heen heb je ook nog ruimte voor een tekstje. Zo kan je bijvoorbeeld ‘sinterklaasavond’ erop schrijven met een stift zodat je ziet dat deze herinnering hoort bij die avond, als je dat leuk vindt. Maak er een paar en iedereen heeft leuke herinneringen om mee te nemen. Het is ook een leuk idee zo’n camera cadeau te doen aan iemand en het nieuwe speeltje dan gelijk uit te testen die avond.

 

 

Een variant op de polaroidcamera, weer helemaal terug van weggeweest merk ik, is de wegwerpcamera. Je schiet hier en daar een kiekje en wanneer je later het fotorolletje laat ontwikkelen zie je pas hoe de foto’s zijn geworden. Dat vind ik altijd een leuke verrassing. Ook kost de wegwerpcamera je wat minder geld dan een polaroidcamera.

 

Dus haal die camera tevoorschijn en leg je sinterklaasfeest vast!

 

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts