Franska’s favoriete Sinterklaas films

 

Ik moet bekennen dat een van mijn favoriete bezigheden, vooral tijdens de laatste weken van het jaar, films kijken is. Van Disneytekenfilms tot James Bond. En met Sinterklaas heb ik natuurlijk ook een lijstje klaar.

 

 

Weggekropen onder een dekentje, met warme chocolademelk en pepernoten binnen handbereik en de openhaard fikt. Lekker alleen of samen met je vrienden, familie of lief.

 

Voor elke gelegenheid zijn er tal van perfecte films die je kunt bekijken. Hoewel ik stiekem Alles is liefde al zo’n 86 keer heb bekeken (ook toen het geen sinterklaas was, ik beken) is het toch leuk om rond 5 december dit soort films weer eens op te zoeken. Ik heb de sinterklaastoppers op filmgebied voor je op een rijtje gezet om dat geheugen weer even op te frissen. Of misschien heb je ze nog nooit gezien? Heb je weer wat leuks om uit te testen.

 

Alles is liefde

Jaja, je hoorde het al. Mijn ultieme favoriet is een film die alweer elf jaar geleden uitgebracht werd: Alles is liefde. Ik kan hem niet vaak genoeg zien. Elke keer is het weer genieten. Lekker zwijmelen bij de romances en gieren om de hilarische scenes. Bovendien ben ik groot fan van Nederlandse speelfilms. Zet voor mij het kopje ‘Nederlandse films’ aan op Netflix, bak pepernoten erbij en ik ben wel even zoet.

 

 

Sint

Iets minder goed in mijn straatje, puur omdat ik een angsthaas ben, valt de horrorachtige film Sint. Maar gelukkig zijn er genoeg mensen die hier wel van houden. Ook hierin is menig BN’er te zien. Mocht je zin hebben in wat meer spanning rond de feestdagen, dan is Sint zeker aan te raden.

 

 

Sinterklaas en de vlucht door de lucht

Momenteel is Sinterklaas en de vlucht door de lucht te zien in de bioscopen. Het is dé sinterklaasfilm van het jaar. Geschikt voor alle leeftijden en natuurlijk ook leuk voor alle leeftijden. In deze sinterklaasfilm wordt de goedheiligman ontvoerd door een rijke baron (ligt het aan mij of is het plot van deze films elk jaar ongeveer hetzelfde?). De Pieten doen er alles aan om Sint te bevrijden en pakjesavond te redden.

 

 

Het paard van Sinterklaas

Altijd leuk om weer eens een klassieker uit de oude doos te pakken. Ik kan mij deze film nog erg goed herinneren uit mijn jeugd. Het was de eerste sinterklaasfilm die ik op de buis keek, ruim anderhalf uur was mijn volledige aandacht gericht op het lichtgevende toestel. Het paard van Sinterklaas. Kennen we hem nog? Hoog tijd om weer eens naar Winky Wong te kijken, schattiger dan dat meisje kan een hoofdrolspeelster niet worden denk ik.

 

 

Bennie Stout

Een heerlijke ‘old school’ film voor tijdens de feestdagen is er eentje die zich afspeelt in de jaren ‘30. Bennie Stout. Vol avontuur, kattenkwaad en Sinterklaaselementen. Eentje die een beetje tegen de richting ingaat. Het brutale jongetje Bennie Stout, de naam zegt het al (of eigenlijk juist niet), is een beetje stout. Hij wil dan ook heel graag mee in de zak van Sinterklaas, als straf. Ik weet alleen maar dat kinderen nooit en te nimmer mee willen in de zak van Sinterklaas, toch? Fan van films als Pietje Bell? Dan vind je Bennie Stout vast ook leuk. Ik hoor graag of ik gelijk had.

 

 

Pak van mijn hart

We sluiten af met een Nederlandse klassieker, Pak van mijn hart. Nogmaals, ik houd ervan. Deze speelfilm gaat over een familiebedrijf van twee broers. De romantische komedie zit vol confrontaties, liefde en familiekwesties. Door dit alles komt er veel op het spel te staan tijdens de feestmaand. Oh ja, ook nog een kleine extra opmerking van mij: de acteurs Benja Bruijning en Fedja van Huêt spelen de hoofdrol, niet onprettig voor het oog kan ik je vertellen.

 

 

Genoeg om deze decembermaand lekker onder een dekentje door te brengen voor de buis, lijkt mij. En vergeet vooral die pepernoten en chocolademelk niet!

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska