Zal ik m’n oogleden
laten liften?

 

Zit ik met (een stuk jongere) vrouwelijke ex-collega’s aan de borrel. Dan gaat er natuurlijk van alles over tafel. Van roddels tot dingen van vroeger, mode, en bijvoorbeeld hoe je eruitziet en ook hoe je eruit zou willen zien.

 
Geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om vrijwillig in mezelf te laten snijden of prikken. Shake it! Alleen als het voor m’n gezondheid moet en dan nog zal ik alles uit de kast halen om dat te vermijden.

 
En trouwens… ik zie er best goed uit voor mijn leeftijd, al zeg ik het zelf. Terwijl de minstens tien jaar jongere dames tegenover me al best beginnen te rimpelen. Voor de grap doe ik mijn vingers boven mijn ogen, trek m’n oogleden strak omhoog en vraag: Wat vinden jullie? Zal ik mijn ogen laten liften?

 
In koor antwoorden ze: o já! Meteen doen! Veel beter zo! Stelletje engerds. Altijd zeggen dat je er zo jong uitziet en dat ze hopen dat zij er op mijn leeftijd ook nog zo goed uit zullen zien, et cetera, en dan nu dit. Je kunt ook geen mens vertrouwen.

 

 

Door Franska.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs