Ik ben natuurlijk een psycholoog van de koude grond

 

Intussen ben ik erachter dat ongeveer 98 procent van de vrouwen die franska.nl leest een ‘uitzonderingsman’ heeft. De bofkonten. Maar toch, maar toch… die clichés zijn er niet voor niets. Mannen zijn anders dan vrouwen. En daar blijven we ons wederzijds over verbazen. En niet alleen dat. We blijven ook verwoede pogingen doen om de andere soort te doorgronden en zelfs ‘uit te leggen’ aan elkaar. Of erger nog: te veranderen. Daar had ik het laatst al over. Lees hier maar.

 

De clichés

Wij: Weet je wat het met mannen is? Die kunnen niet multitasken. Wij gelukkig wel.

 

Zij: Weet je wat het met vrouwen is? Die kunnen nooit eens een keer lekker niks doen. Er is altijd wel iets wat NU METEEN moet gebeuren. En daar vallen ze jou dan ook nog lastig mee.

 

Wij: Weet je wat het met mannen is? Die kunnen niet communiceren. Wij wel.

 

Zij: Weet je wat het met vrouwen is? Die willen altijd maar praten. Vooral als er iets op tv is, wat ik wil zien. Of als ik even net geen zin heb om te praten.

 

Et-ce-te-ra

Ik ben natuurlijk een psycholoog van de koude grond. En weet zelf ook nog steeds niet precies hoe ik ermee om moet gaan, maar zo het een en ander heb ik intussen wel in de gaten en/of bijgeleerd. Om me heen zitten ook ietsje jongere vrouwen, zoals bijvoorbeeld Renee die ik keihard hoorde lachen om een uitleg over het verschil tussen mannen en vrouwen.

 

Natuurlijk werd ik nieuwsgierig en keek ik ook even. En inderdaad. Het is leuk. Renee vindt vooral dat het ook heel erg klopt en dat hij het ontzettend goed uit kan leggen. Heeft ze gelijk in. Wil je ook even oordelen?

 

Komt ie:

 

Ik hoor wel of-ie klopt volgens jou

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter