Tv-recensies?

 

‘Ik ben niet zo’n bakker’, kreeg ik laatst te horen toen ik vertelde dat Janny voor franska.nl haar ‘achter-de schermen-verhalen’ over ‘Heel Holland Bakt’ ging delen. En toen ik vertelde dat ik lekker naar ‘Zomergasten’ ging kijken: ‘Krijg je weer urenlang dat gezwets van al dan niet oninteressante personen’. Of deze: ‘Ik vind dat zo’n vervelende man, die Maarten van Rossum’, als ik enthousiast ben over hoe leuk die ene kandidaat in ‘De Slimste Mens’ is.

 

Best gek

 

Wat ik gek vind, is dat je meteen een mening om je oren geslingerd krijgt, terwijl je vertelt wát je ergens leuk aan vindt. Ik ben ook geen bakker. Verder dan een saaie (maar altijd wel lekkere) citroentaart of zo kom ik niet. Maar ‘Heel Holland Bakt’ vind ik gewoon leuk om naar te kijken. ‘Maar je leert er niets van.’ Nee, klopt, maar ik kijk ook niet naar HHB om iets te leren, hèhè. Maarten van Rossum? Ik droom ook niet meteen van hem als de prins op het witte paard, maar daarom kan ik zo’n programma toch wel leuk vinden? ‘Zomergasten’? Al vind ik die persoon ontzettend saai, ik vind het gewoon leuk om naar mensen te luisteren en ze beter te leren kennen. Kan me niet schelen wie of hoe saai.

 

Nog gekker

 

Dat ik zelfs hier nog in de verdediging schiet. Zal wel een soort automatische reflex zijn, omdat ik me meteen afgewezen voel als iemand kritiek levert. Ook al is het nog niet eens op mij. Ook al is het alleen maar op iets, waarvan ik zeg dat ik het leuk vind. Ik krijg zelfs de neiging om het ook maar niet meer te zeggen als ik iets leuk vind. Geen zin in discussies of in mezelf verdedigen. Heb jij dat ook? Of ben ik weer typisch zo’n vrouwtje dat altijd en eeuwig voor de lieve vrede wil gaan en aardig gevonden wil worden?

 

Dat is misschien pas echt gek

  

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter