Kan deze mop
wel of niet?

 

Over dat jongetje in Afrika, die tegen z’n vader zegt: ‘Papa, Ik heb ontzettende trek!’ Waarop-ie een draai om z’n oren krijgt en papa zegt: ‘Jij hebt honger! De kindertjes in Nederland, die hebben trek!’. Kan toch wel hè? Deze mop?

 

Ik ken heus wel het verschil tussen trek en honger. Maarrr…

 

Ik wilde het er eigenlijk even over hebben, dat wij hier in ons landje een overbodig, wat zeg ik: verboden woord hebben. Heel fijn natuurlijk, dat we het zo goed hebben, dat lijnen een belangrijker woord lijkt te zijn geworden dan het taboewoord honger.

 

Mag ik misschien even? Ik heb het echt niet vaak hoor. Of het nou mag of niet, het is gewoon een feit. Soms. Ik ken heus wel het verschil tussen trek en honger. Maarrr, als ik de hele dag keihard aan het rennen ben en daardoor vergeet te ontbijten, om een uur of vier in de auto spring en onderweg naar een afspraak ineens ontdek dat ik begin te rammelen. Nou? Wat is dat dan? H O N G E R. Niks trek. Trek krijg ik van die tekening van die snoepjes die ik deze week voor franska.nl heb gemaakt.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.