Geloof jij in horoscopen?

 

Ik vroeg op de redactie of er iemand was die op negen november ’s avonds kon werken. En vroeg me meteen hardop af wat voor dag dat eigenlijk is. ‘Ik weet toevallig dat het een donderdag is, want dan is m’n vriend jarig’ kreeg ik van de overkant terug. ‘Dus dan is-ie Schorpioen, jouw vriend’, reageerde ik meteen. Ze bleek geen flauw idee te hebben… ‘Ja sorry hoor, dat weet ik echt niet. Nog nooit over gehad.’ Nooit over gehad??

 

Wááát?! Bestaat dat ook? Dat je het gewoon niet weet?

 

Naast me nog zo eentje. Heeft er ook helemaal niets mee, met horoscopen. Best gek. Of niet? Ik heb er uiteraard officieel ook niets mee. Al lees ik ze wel altijd, weet ik altijd precies hoe een Maagd, Kreeft, Waterman of Steenbok in elkaar zit. En trouwens ook een Boogschutter, Tweeling of Weegschaal. En Leeuw natuurlijk. Stier ook. Ram. Vis. En wil ik altijd wel even weten wat iemands ascendant is. Want dat is ook heel belangrijk in de astrologie.

 

En trouwens, ik weet ook graag even wat-ie in de Chinese horoscoop voor dier is. Naast mij zit een ‘hond’. Dat wist ze dan wel. Alleen omdat ze een tijdje in Hong Kong gewoond heeft, daar schijnt het dan sowieso ter sprake te komen. Maar omdat ze er totaal niet in geïnteresseerd is, durfde ik niet verder te vragen. Eigenlijk wilde ik best nog wel even weten wat voor hond dan. Want het is nogal een verschil wat voor hond. Water hout, vuur…

 

Enfin. Je hoort het al. Ik heb niets met horoscopen. Ik ben zelf Schorpioen. Ascendant Leeuw. En een houtpaard. En ik heb het dikke boek: The Secret Language of Birthdays, waarin je van alles kunt vinden over wat je geboortedag betekent voor je karakter. Omdat ik Schorpioen ben, nadert die dag al snel, dus ik kom er dan wel even op terug met wat meer inside informatie. Al geloof ik het niet echt. Of toch. Het klopt namelijk best. Een beetje. En soms veel. 

 

 

Wat vind jij? Horoscoop [poll id=”99″]