geen
zin in

 

Ik vind heel veel dingen leuk. Ben bijna nergens te beroerd voor. Maar er zijn zo wat van die dingen. Allemaal in een van de categorieën jek, eng, stom, gedoe, nutteloos en/of mañana. Dingen waar ik als het enigszins kan, met een grote boog omheen loop.

 

 Mijn top 10 ‘met-een-boog-omheen-loop dingen’

 

1. Spruitjes. Jek.

Gewoon ooit besloten dat ik daar niet van ben. En aangezien ik alles lust en eet, stel ik er prijs op om dan toch in elk geval één ding te hebben, dat ik niet op m’n bord hoef. 

 

2. Dresscodes. Gedoe.

Daar word ik dus bloednerveus van. Zou dan zo graag willen dat ik een man was. Hop. Pakkie aan, strikkie om en klaar. Maar daar sta je weer. Black tie. In het lang. Of met een pak. Of met blote armen. Drie x zó niet mijn afdeling. En daarbij ook nog eens een en al onzekerheid. Ook helemaal niet mijn ding. Ik vertrek steevast met een slecht humeur richting dresscode-feestjes.

 

3. Parkeergarages. Jek en eng.

Stinken vaak en ik vind ze nog eng ook. Veel te verlaten. Ik doe er alles aan om die plekken te vermijden.

 

4. Steltlopers. Stom en nutteloos.

Ik snap voor geen meter wat daar leuk aan is. Niet om te doen en niet om naar te kijken. Zie steeds in gedachten van alles misgaan als ik die mensen zie. Benen breken, bovenop andere mensen vallen en die dan weer beschadigen. Wat is dáár nou eigenlijk leuk aan?

 

5. Rommelmarkten. Gedoe en een beetje jek.

Misschien gek, maar sinds ik het woord vlooienmarkt hoorde, krijg ik steevast jeuk als ik er rondloop. Mensen komen er met de leukste dingen vandaan, maar ik wacht dan liever even op de hoek in een cafeetje, want ik vind he-le-maal nooit iets. En ik heb ook niets nodig. Zeker geen rommel ;-)

 

6. Skivakanties. Eng en nutteloos.

Brr. Dan moet je dus in een skilift. En naar beneden suizen. Afgronden onder je zien. Mag ik bedanken? Ja? Bedankt! Sneeuw vind ik trouwens wel leuk. Vakantie ook. Waterski ook. Dus het ligt aan de combi.

 

7. Achtbanen en aanverwanten. Eng en nutteloos.

Eh… zie skivakanties. En dan zijn achtbanen nog veel nuttelozer misschien. Alleen maar het gevaar opzoeken en jezelf dan lekker bang maken en gaan gillen. Waarom? Ik word al bloednerveus en bang in de ‘Droomvlucht’ in de Efteling. Dus…

 

8. Pittbulls & Co. Eng.

Waarom zijn  die honden er? Snap ik echt niet. Brrr.

 

9. Brommers. Eng.

Het enige wat ik ooit geprobeerd heb is een Solex. Nou als je dat al eng vindt.. en dat vind ik, dan weet je genoeg. Niet doen. Ik heb  op zo’n ding steeds het idee dat het er met mij vandoor gaat. En je bent totaal niet beschermd. Ja. Je hoofd. En de rest dan? Griezelig.

 

10. Pensioen en belasting-aangifte. Mañana.

Zo saai. Zo niets aan te doen (denk ik). Zo typisch iets om uit te stellen en volgende week of morgen even over te denken. Of liever helemaal nooit.

 

Zo. Dat was het weer voor vandaag. Dan weten jullie dat. Ga ik nu echt iets heel nuttigs, leuks en gezelligs doen. Eh…de keuken schoonmaken bijvoorbeeld. Of… beter nog. Iets lekkers koken voor vanavond.

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter