Vrouwen hebben grip op het vakantiebudget

 

Recent onderzoek heeft aangetoond dat vrouwen een betere grip hebben op het vakantiebudget dan mannen. En volgens datzelfde onderzoek geven bijna alle Nederlandse vakantiegangers tijdens hun vakantie weleens meer uit dan gepland. De budgetoverschrijding is vooral te wijten aan excursies, uitgaan, eten en drinken… Dat laatste zat er natuurlijk dik in…

 

Bijna failliet

Dus… er zijn mensen die plannen wat ze gaan uitgeven. Snap ik best. Deed ik vroeger ook. Heeft nooit veel geholpen. Ja, toen ik achttien was en we samen vijftien gulden per dag hadden. Toen móesten we wel. Zo zijn we van ellende weleens halsoverkop uit Zweden vertrokken, vanwege een dreigend vakantie-faillissement.

 

Maar tegenwoordig. Oeps. Echt geen zin meer in. Vakantie is vakantie. Op is op. En uitgegeven is uitgegeven. Te duur gegeten? Zo snel mogelijk niet meer aan denken. Behalve als het zo ongelofelijk giga lekker was, dan wil je het ook niet vergeten en dan was het dat geld natuurlijk ook dubbel en dwars waard.

 

En als iets eens een keer duur is, dan denk ik gewoon dat ik het hartstikke verdiend heb en dat het maar een keer vakantie is. Klets natuurlijk, want ik ga rustig twee of drie keer. Waar ik me wel regelmatig over verbaas, is dat we eigenlijk net gepind hebben en de portemonnee alweer leeg is. Brrrr… ook maar snel niet meer aan denken.

 

Met andere woorden

Veel mensen zitten de hele vakantie met hun kont óp het zand. Als ik mezelf zo bezig hoor, lijkt het erop alsof ik de hele vakantie met m’n kop ín het zand zit.
 

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter