Toch Koninginnedag

 

Ik heb gewoon zin in Koninginnedag vandaag, dus dan zit er niets anders op dan hier in huis een koninginnefeestje te bouwen. Kan niemand verbieden, want ik ben baas ‘in eigen Franska.nl huis’.

 

Moet ik wel eerst een koningin benoemen kronen. Ik heb al lang in mijn hoofd wie het gaat worden, maar ben bang dat ik een aantal anderen die het ook verdienen op de teentjes trap. Jij bijvoorbeeld. Als lezer van Franska ben je voor mij natuurlijk sowieso koningin hier. Als is het hier geen winkel, klant is toch koningin. Zonder dollen. Ik vind het superleuk dat je me hebt weten te vinden en hier nu zit te lezen! Dank! En welkom!

 

En m’n vriendinnen dan, die allemaal zo mooi, grappig, lief, spannend, lekker, verrassend, gevoelig en leuk schrijven hier… die hebben het natuurlijk ook verdiend.

 

Toch kies ik er eentje uit. En ik geef tien redenen waarom zij het is geworden:

 

  1. Ze ziet er elke dag uit alsof ze Máxima zelf is.
  2. Met die prachtige outfits fietst ze gewoon overal naartoe. Niks auto met chauffeur of gouden koets.
  3. Ze heeft altijd tijd én wijze raad voor iedereen.
  4. Je kunt zo met haar lachen.
  5. Ze houdt 88 ballen tegelijk in de lucht. Inclusief haar eigen prachtige magazine.
  6. Verzamelt alleen maar leuke mensen om zich heen. Die allemaal later net zo willen worden als zij.
  7. Is onvermoeibaar.
  8. Ze is attent en royaal.
  9. Komt altijd binnen met een stralende lach.
  10. Maar het aller-aller belangrijkste. Dat eigenlijk op nummer 1 zou moeten staan, maar m’n laptop wil die volgorde niet accepteren. Het aller-aller-mooiste vind ik dat ze zo ontzettend gevoelig over het meest dierbare wat ze bezit schrijft op Franska.nl. Ze deelt haar persoonlijke verhaal week in week uit met ons. Ach… ze weet het nu natuurlijk al lang. En jullie ook:

 

May-Britt is bij deze officieel gekroond tot Koningin van Franska.nl.
Lieve May. Heel veel dank voor al het moois dat je met ons deelt.

 

XXXF

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.