Fregola

 

Fregola, misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is een heerlijke pastasoort uit Sardinië. Gemaakt van semola, dat is grove griesmeel Voor dit recept gebruiken we de droge variant.

 

Dit heb je nodig

  • 200 g droge fregola (te koop bij o.a Oil en Vinegar)
  • zeezout
  • 400 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 2 kleine aubergines, in blokjes gesneden
  • 2 teentjes knoflook, geschild en geplet
  • 2 el olijfolie
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 klein bosje verse basilicum
  • 2 el pijnboompitten, geroosterd
  • geraspte parmezaanse kaas 

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 160 graden. Neem een bakplaat en bedek deze met bakfolie.

 

Maak twee rijen: een met de aubergine en knoflook en de andere met de cherrytomaten. Breng op smaak met zout, peper en een lepel olie. Bak 40-45 minuten en controleer het halverwege. Draai eventueel de auberginestukken om. Verwijder de plaat uit de oven en zet opzij.

 

Breng ondertussen een grote pan water met wat zout aan de kook. Voeg de fregola toe en kook 10-12 minuten tot al dente. Giet af en giet terug in de pan. Voeg wat olijfolie toe. 

 

Roer nu de groentes van de bakplaat toe aan de fregola. Roer om en voeg de pijnboompitten en ruw gescheurde basilicumbladeren toe. Roer het nog één keer om en bestrooi royaal met geraspte parmezaan. 

 

Buon appetito!