Vrouwen houden niet van bier

 

Ik wel. Alleen al vanwege alle herinneringen en tradities ben ik af en toe gek op een biertje. Bier-herinneringen? Jazeker. En wel deze:

 

  • Het hooibouwen toen ik klein was. Weet iemand nog wat dat is? Je ging met z’n allen gewapend met hooivorken op een trekker (=tractor) het land op en ging alle afgemaaide en gedroogde hooi op ‘oppertjes’ gooien. Een soort van langwerpige bergjes. Waarna die weer werden omgevormd tot hooibergjes. Als dat allemaal klaar was, was het tijd voor pauze en lag je lekker in de zon tegen de hooibergjes aan met een biertje in de hand. Supergezellig.

 

  • Dat heel kleine miniglaasje dat ik als kind kreeg als we een feestje hadden en nasi of rijsttafel aten. Toen hoorde je er echt nog niemand over dat bier niet goed was voor een kind. Spannend dat ik het vond!

 

  • De grote familiefeesten met een echte tap. Heerlijk fris en ook nog zelf tappen. Mmm

 

  • De volgende dag de tap leegmaken. Want tja, je wilt dat ding niet halfvol terugbrengen tenslotte. En de beste remedie tegen een beetje te veel gedronken is meteen de volgende ochtend een biertje. Tenminste, zo heb ik dat vaak uitgelegd gekregen. Dus daar houd je je dan aan.

 

  • Gezellig in de kroeg op zaterdag. Na het boodschappen doen. En na het tafeltennissen. (jaja, ik deed ook ooit aan sport)  Van lieverlee verzamelden alle vrienden zich zo rond een uur of vijf om de lange tafel in ons stamcafé. Rondje voor de hele tafel. En nog eentje.

 

  • Tijdens de sauna in Finland. Bij een echte Finse sauna hoort bier. Fins bier. En grillworst. Heerlijk na een frisse duik in het meer.

 

  • Een heerlijk wit biertje met een schijfje citroen. Vooral als het heel warm is. 

 

  • Een lekker kriek in België. Al die speciale bieren daar, die kun je toch niet aan je voorbij laten gaan? Ik niet in  elk geval. Al kom ik nooit verder dan kriekenbier. Garnaalkroketje erbij met gefrituurde peterselie. Amaai!

 

 

  • Zo’n laffe Guinness in Ierland met oesters. Je moet het een keer geproefd hebben. Al is het maar voor de aardigheid om te weten hoe on-lekker dat is. Vergeet je nooit meer.

 

  • En dan die keer dat we op het vliegveld in Zweden een giga vertraging hadden. Dan maar biertjes drinken. En gelachen. We waren met z’n vieren en toen we uiteindelijk vertrokken, waren we best een beetje aangeschoten allemaal. Is zo lang geleden, zelfs nog in de tijd dat je rustig met je flesje het vliegtuig in mocht lopen. Waar we toen pas echt keihard hebben moeten lachen, omdat we erachter kwamen wat er op onze flesjes stond. Alcoholvrij. Hoezo aangeschoten?

 

P.S. Zou die buik, die er steeds weer op gaat zitten bij mij, misschien van het bier komen? Is de leeftijd misschien helemaal geen excuus? Oeps.

 

Ik wens je een hele fijne Big Fat Friday!

 

Nog even sporten? Rechterarm gestrekt voor je uit steken en dan in een strakke vloeiende beweging helemaal naar rechts bewegen en tegelijkertijd hardop BIERTJE…!!

 

Proost!

  

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter