Frambozensaus

 

Zó gepiept en bij elk gerecht lekker.

 

 

 

 

Dit heb je nodig

Voor 1 potje

 

  • 1 doosje bevroren frambozen
  • 40 g suiker
  • 30 ml water

 

Zo maak je het

 

Doe de ingrediënten in een steelpannetje. Breng al roerend aan de kook. Laat daarna even pruttelen op laag vuur. Na ongeveer 5-6 minuutjes haal je de saus van het vuur. Pak een schaaltje en doe de frambozensaus via een zeef in het schaaltje. Wanneer je de saus niet meteen gaat gebruiken, giet je hem over in een potje, sluit je hem af met een deksel en zet je hem in de ijskast.

 

Waar is de saus lekker bij?

 

  • Griekse yoghurt
  • Vanille-ijs
  • Wafels
  • Pannenkoeken
  • ·Salade (als dressing)

 

Heb jij suggesties waar deze saus nog meer lekker bij is?

 

Tip: Voeg wat kaneelpoeder of citroensap toe aan de saus voor extra smaak.

 

Eet smakelijk!

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares