Food-Love: Arepa’s

 

100 procent zeker dat je dit wil uitproberen.

 

Omdat ik in Nederland steeds vaker het woord ‘arepa’ voorbij zie komen, wilde ik het er even met je over hebben. Ik ben namelijk al een tijd fan van dit maïsbroodje.

 

Ik ben geboren op Curaçao, maar opgegroeid in Nederland. Ja, dat is fijn hoor, een voor-altijd-vakantieadresje dat je toch een beetje thuis kunt noemen. Het eerste wat ik daar wil eten is een arepa. Zo eentje die je aan de weg bestelt. (Ja, bij een foodtruck.) Dit geliefde ‘broodje’ komt overigens oorspronkelijk niet uit Curaçao, maar uit Venezuela of Colombia, waar Curaçao erg dichtbij ligt. Ben ik even blij dat het nu zo up-coming is in Nederland. Hoef ik niet helemaal richting Zuid-Amerika te vliegen. En gelukkig maakt mijn vader nog altijd een arepa als ik bij hem thuis ben. Best makkelijk eigenlijk. Kan jij – net als ikzelf trouwens – ook proberen.

 

Het broodje is gemaakt van voorgekookt maïsmeel, water en zout. Daarna bak je het in een pan met wat olie. Je snijdt het open en vult het met verschillende ingrediënten, zoals avocado, kip, vlees, kaas, tonijn- of andere salades, noem maar op. Alles is lekker in een arepa. Ook leuk voor een feestje. Kneed je gewoon wat kleinere rondjes. Arepita’s worden deze genoemd.

 

Dit heb je nodig

  • 250 g voorgekookt maïsmeel (P.A.N. voorgekookte witte maïs, bij een toko of de jumbo)
  • 350 ml water
  • Snufje zout
  • Olie (om in te bakken)
  • Vulling naar keuze

 

 

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten geleidelijk met elkaar en kneed tot deegbal. Maak er bolletjes van en plet deze een beetje met de hand. Bak ze in een pan met warme olie tot ze een beetje geel van kleur zijn. Vul met ingrediënten naar eigen keuze.

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares