De statige fritillaria’s mogen nu de grond in

 

Willemijn: Fritillaria’s, onmogelijk woord om te spellen, zijn mijn favoriete bloembollenfamilie in de voorjaarstuin. De Perzische keizerskroon, statig doch sierlijk, is met zijn 100 cm lengte en zijn klokvormige bloemen de mooiste jongen van de tuin. Zijn Latijnse naam luidt ‘Fritillaria Persica’ en hij heeft nog een leuk blond zusje, Fritillaria Persica ‘Alba’.

Plant deze bollen in de herfst op een half schaduwrijke tot zonnige plek in vochtige humusrijke goed doorlatende grond. Tip van Vreeken’s zaden: ‘Omdat de bol boven in een holte heeft waar in erg vochtige grond rotting in kan ontstaan, adviseren wij om de bollen liggend te planten’.

Plantperiode: september tot en met november

Bloeiperiode: april/mei

Vanaf € 3,95 per bol (20 cm groot) www.vreeken.nl 

 

ZELF PROBEREN?

Ben jij ook benieuwd en wil je het zelf testen? Mail dan je motivatie en adresgegevens naar info@franska.nl en wie weet lees je binnenkort je eigen testervaring terug op Franska.nl

En tot slot goed nieuws,  Vreeken geeft 10 bollen weg! Kan jouw tuin nog een opfleurder gebruiken? Mail dan je motivatie en adresgegevens naar info@franska.nl en wellicht ontvang jij zo’n keizer voor in je tuin!

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen.