Firefly Lane is een hit op Netflix en ik snap wel waarom

 

Firefly Lane

 

Deze serie krijgt superslechte kritieken en toch blijf ik er maar naar kijken

 

 

Soms is een serie op Netflix zo slecht dat ie eigenlijk toch de moeite waard is om te kijken. Dat overkwam mij met de serie Firefly Lane waarvan sinds kort de tweede reeks online is gekomen.

 

 

 Het verhaal gaat over de jarenlange vriendschap tussen Tully (Katherine Heigl die je vast nog wel kent als Dr. Isobel “Izzie” Stevens in Grey’s Anatomy ) en Kate (Sarah Chalke die vooral in de USA bekend is van verschillende televisieseries). In de eerste reeks leren we de meiden kennen als pubers die in dezelfde straat wonen. Dat is dus Firefly Lane.

 

 

Ze verschillen als dag en nacht van elkaar maar worden elkaars beste vriendinnen en slepen elkaar door high school met liefdesverdriet, eerste keren, teleurstellingen en de start van hun carrière. Tully is die vrouw waar alle mannen naar omkijken en de nerdy Kate wordt altijd door haar beste vriendin overschaduwd. Maar zij trouwt wel met de liefde van haar leven en wordt moeder, waar Tully weliswaar een succesvolle carrière als televisiepresentator heeft, maar altijd blijft zoeken naar die ene man die haar wel gelukkig kan maken.

 

 

In de serie zie je steeds flashback naar het verleden van de meiden die het verhaal wat sterker maken. Maar deze scenes zien er soms uit als een slecht verkleedpartijtje met foute pruiken. Dat neemt niet weg dat je dan weer terugdenkt aan je eigen jeugd en hoe je er toen uitzag en waar je je toen druk om maakte.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Katherine Heigl (@katherineheigl)

 

 

Want het is toch wel heel bijzonder als een vriendschap alle hobbels die het leven je te bieden heeft kan overleven en je als je allebei oud en grijs bent terug kunt kijken op de dingen die je samen hebt meegemaakt.  Soms heb je even een tijdje radiostilte nodig om elkaar weer terug te vinden na een misverstand of ruzie. Maar als jullie het allebei de moeite waard vinden om elkaar weer te zien, of als blijkt dat je die vertrouwde ander heel erg nodig hebt omdat er iets verschrikkelijks gebeurt, is het wel heel fijn dat je bestie er altijd voor jou is.

 

 

Kijken dus, want ik snap nu wel waarom Firefly Lane een hit is op Netflix.

 

 

Beeld: Instagram

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit