File-brainstorm

 

 

Er zijn van die dingen die ik zit te bedenken in m’n eentje ’s ochtends, als ik er weer eens drie uur over doe om op de redactie te komen… Jaha! Moet je maar niet in Brabant gaan wonen en in Amsterdam gaan werken. Weet ik. Heus wel. Niet handig. 

 

Ik heb, door al die tijd die ik doorbreng op de weg, een aantal erg goeie ideeën ontwikkeld, al zeg ik het zelf. M’n absolute top drie zal ik met je delen. Misschien ken jij toevallig iemand die ze uit kan voeren. Zelf kom ik er even niet aan toe ;-) 

 

Eerst een van m’n problemen uitleggen: de kijkersfile. Dat is de stomste file die er is. Waarom zou je nou na heel lang wachten nog eens extra afremmen om te kijken naar andermans ellende? Ikzelf denk alleen maar aan de mensen achter me, die ook wachten tot ze verder kunnen, dus ik kijk niet, let juist heel goed op het verkeer voor, achter en naast me en probeer zo snel mogelijk ruim baan te maken voor de rest. 

 

 

Idee 1.

De kijkersfile-oplossing. Creëer een extra linkerbaan, of een extra baantje tussen de vangrails in en rijd daar langs met een vrachtwagen met aanhanger waarop een tribune staat. Kunnen al die kijkers een stoeltje kiezen en lekker gaan zitten kijken. Als ze dan a.u.b. ook even hun auto aan de kant willen zetten, zodat de mensen die wél ergens heen willen, door kunnen rijden. Of misschien kunnen die auto’s dan op een extra aanhanger achter de tribune. Volgens mij kun je er nog geld mee verdienen ook. Gewoon kaartjes verkopen voor die tribunes.

 

Idee 2.

Een oplossing voor mijn ‘te-lang-in-de-file-probleem’. En dat probleem is, dat ik op een gegeven moment echt even een wc nodig heb. Kan dan achter (of voor) die tribune-auto een rijdende toiletwagen langskomen? Ik wil er best entree voor betalen. Of zou het van onze wegenbelasting betaald kunnen worden?

 

Idee 3. 

Een oplossing om het saaie lange wachten een beetje op te leuken: Een lekkere ‘ontbijt- en avondfile Koek & Zopie’. Die mooi langs de files rijdt. Met smoothies, versgeperst sinaasappelsap, croissantjes, tosti’s, cappuccino, verzin het maar. Gezellig toch? En zeker weten dat iedereen daar blij van wordt? Want stilstaan is zo ontzettend saai. 

 

Wie gaat het regelen? Bij voorbaat dank. Mede namens heel veel weggebruikers. Zeker weten.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter