Experts zeggen: ‘alcohol is het geheim tot een goed huwelijk’

Vergeet alles wat je hebt geleerd over het huwelijk. Tuurlijk, het is hard werken om het te laten slagen, maar blijkbaar is het meer een kwestie van hard drinken.

 

 

Want dat zou volgens onderzoek dé sleutel tot een happy marriage zijn. Dat onderzoek werd gepubliceerd door The Journal of Gerontology.

 

Zij keken voor hun onderzoek naar 2,767 getrouwde stellen, die ze vier jaar lang observeerden. Alle deelnemers waren minimaal 50 jaar. Eén van de onderzoekers, Kira S. Birditt, vertelde erna dat stellen die samen drinken minder snel geïrriteerd zijn op elkaar. Niet per se gelukkiger als persoon, maar in ieder geval niet continu aan het kibbelen.

 

Opvallend: vooral in situaties waar de vrouwen dronken en de mannen niet, gaven de vrouwen aan hun huwelijk als steeds negatiever te zien. Heel eerlijk, ik kan me hierin echt volledig vinden. Nou sla ik niet vaak een drankje af (mag ik vaker doen denk ik), maar er is toch niets leukers dan met je partner gaan borrelen? Vind ik oprecht één van de leukste dingen.

 

En als ik om me heen kijk moet ik meteen denken aan één relatie in het bijzonder: eentje waar de man houdt van borrelen en zijn partner niet en die hebben echt al tien jaar lang de meest ellendige relatie die ik ooit heb gezien. 

 

Dus je weet wat je te doen staat dit weekend: proosten met je partner. Op een lang en gelukkig samenzijn.

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer