Even stampij maken hoor

 

Gewoon weer lekker normaal deze week. Het is nu wel leuk geweest. Ik ga er maar vanuit dat jij daar ook zin in hebt.

 

Lekker toch, even weer helemaal back to normal? Stampij-pot. Uh…stamppot bedoel ik. Ik heb drie lekkere ideeën voor je.

 

1.

De tomatensaus met eieren stamp.  Die heb ik van m’n man geleerd. Geen idee hoe hij eraan gekomen is of waar ‘ie het vandaan heeft, maar ik ben altijd blij als ‘ie hem weer eens maakt. Gewoon een kwestie van aardappelpuree, waar je lekker wat grof gesneden hardgekookt ei doorheen schept. Daaroverheen een saus die je maakt van zachtgesudderde gesnipperde ui en ontbijtspekjes die je dan laat sudderen in een lekkere passata (zo’n tomatensaus uit een pak). Klaar istie. Aardappelpuree met eieren op je bord. Saus eroverheen en eten maar.

 

2.

Knolselderij met aardappelstamp, die je niet met boter maar met olijfolie smeuïg maakt. En dan met lekker wat gehaktballetjes in bijvoorbeeld mosterdsaus erop. Gewoon gehaktballetjes zoals je ze altijd maakt of kant-en-klaar gekocht hebt bij de slager. Opwarmen in een pannetje, afblussen met wat water en dan met lekker veel mosterd en een klotsje room erdoor, mjam. Ik heb nu al zin.

 

3.

Preistamp met kerriesaus en kipkluifjes. Aardappels en prei koken en stampen. Kerriesaus erover.

 

 

Ik laat trouwens altijd een halfzuur appeltje compleet garen in de kerriesaus, maakt hem net iets frisser. En wat kipkluifjes erbij die je in ketjap hebt gegaard. Kant en klaar kopen bij de slager en even opwarmen in de oven.

 

Nou jaaa. Back to basic… Je merkt het alweer… Dat kan ik natuurlijk helemaal niet. 

Er moet toch altijd net dat ene beetje extra’s bij zitten, waardoor je dag leuker wordt.

 

Eet smakelijk!

Door: Franska

Afbeelding van Franska