Even over Waylon

Waarom mag hij eigenlijk nog een keer naar het Songfestival? Hij is toch al een keer geweest?

 

In mei 2018 mag zanger Waylon (37) opnieuw ons land vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Lissabon. Het is de tweede keer in korte tijd dat hij meedoet aan de geliefde zangwedstrijd.

 

En dat is best opmerkelijk. In 2014 bereikte hij nog de tweede plek met het nummer ‘Calm after the storm’, dat hij samen met Ilse de Lange zong. Een woordvoerder van de AVROTROS legt uit waarom de zanger nog een keer is gevraagd om op te treden namens ons land. “Nu hij als soloartiest gaat, zien we dat als totaal iets anders dan vorige keer toen hij deel uitmaakte van het duo The Common Linnets (samen met Ilse de Lange, dus). Waylon is super veelzijdig. Hij kan heel veel. Qua act kunnen we nog alle kanten met hem op.” Goed, dat is duidelijk. En hij gaat nu dus zónder Ilse.

 

Dat hij niet meer samen met Ilse naar het Songfestival gaat, is niet geheel verrassend. De twee zouden al tijdens de voorbereidingen voor de grote show in 2014 ruzie hebben gehad. Ze waren het over ongeveer alles oneens. Kort na het optreden wilde Waylon dan ook al gauw verder als soloartiest. Ze hebben inmiddels geen contact meer, maar daar is Waylon niet rouwig om. “Nee, en dat is ook goed”, zegt hij. “We hebben elkaar niet zoveel meer te zeggen.” Ilse noemde het toen zelfs ‘de donkerste periode uit haar carrière’, waarop Waylon weer reageerde met: ‘Tja, dan heeft ze ook niet veel meegemaakt’. 

 

En dan nog even over zijn gewicht. De geruchten gaan dat hij ooit 110 kilo woog, maar hier is maar weinig bewijs van te vinden. Dus of het echt zo is, is nog niet bekend. Wel is het duidelijk dat hij moeilijke tijden heeft gekend. Hij was verslaafd aan drank en drugs, toen hij jonger was. Het ging op een gegeven moment zelfs helemaal mis. “Door een overdosis cocaïne was ik bijna dood”, aldus de zanger. Gelukkig: het gaat weer beter met hem. Hij heeft nu ook een relatie, met YouTube-ster Bibi Breijman (26). Zij maakte laatst bekend dat ze kampt met een burn-out en dat het mentaal niet goed met haar gaat. 

 

 

 

Waylon steunt haar door dik en dun en neemt het in de media vaak voor haar op. Goed, dan zijn muziek. Want daar gaat het allemaal om, in de halve finale op donderdag 10 mei. Het belooft een zware pot te worden. In de loting had Waylon niet bepaald geluk, want hij moet strijden tegen zeer sterke landen als Rusland, Zweden, Oekraïne, Hongarije en Roemenië. Ook publieksfavoriet Australië doet op de donderdag mee. De andere halve finale is op dinsdag 8 mei en de finale vindt plaats op zaterdag 12 mei. Waylon moet bij de beste tien landen van de zestien landen eindigen om aan de finale mee te mogen doen.

 

Met dít nummer gaat Waylon de blits maken in Portugal. We wensen hem alle succes met de voorbereidingen! 

 

Door redactie Franska