BY THE WEETJE

Een heel belangrijke tip, die ik zelf eens goed in m’n oren ga knopen

 

Gewoon zomaar even een tipje tussendoor. Simpel als wat. Maar mooi dat het ontzettend belangrijk is. Komt ie: ga zo snel mogelijk je tuin in met je mobieltje. Maak foto’s van alle bolletjes die in bloei staan. Nu dus de sneeuwklokjes en de krokussen. Straks ook de narcissen niet vergeten. En de tulpen en…enfin. Je begrijpt me. Fotografeer alles wat uit bollen komt en fotografeer ook even heel goed de directe omgeving mee.

 

Hoezo belangrijk?

 

Nou… de ervaring heeft mij geleerd dat ik elke keer, als ik in het najaar weer met een zakje bollen door de tuin rondloop, exact de plek weet te vinden waar al bollen staan en dan geheid weer een bol of wat opgraaf, in het ergste geval er zelfs een paar kapot steek, omdat dát nou juist de plek blijkt te zijn waar ik wel bolletjes zou willen zien bloeien. In die keuze van plek ben ik dus vrij voorspelbaar. Dus. Foto’s maken, meteen printen en klaarleggen voor oktober november.

Ach, misschien ben jij een stuk handiger dan ik, maar voor die enkeling met dezelfde afwijking als ik heb ik nu toch mooi een oplossing bedacht. Geen dank!

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.