Even over mode

Want er gebeuren gekke dingen. Als ze maar niet denken dat ik er zo bij ga lopen ;-)

 

Natuurlijk wil je als ontwerper opvallen. Maar wat ik nu allemaal langs zie komen… Kweenie. Kan een typisch gevalletje zijn van leeftijd en er ineens niets meer van begrijpen. Oeps! Dan ben ik daar nu dus aanbeland. Zal toch niet waar zijn zeker?

 

Gelukkig niet
 

Eens een fashion-addict, altijd een fashion-addict. Ik kreeg de nieuwe Amayzine van May-Britt in handen (waarschijnlijk was ik trouwens de eerste die hem van de redactie meepikte) en toen ik eindelijk de tijd had om er lekker in te bladeren, was ik weer verkocht. Hebben, hebben, hebben. Van tas tot bril tot schoen (die passen altijd), maar ook die ontzettende leuke bloes van Miu Miu. Even lijnen, even sparen. En die armband van Missoni. En dan die jurk van Dolce & Gabbana… met erwtjes erop. Helemaal verliefd. En nog veel, veel meer. En mocht ik niets van dat al kopen, dan ben ik toch weer even helemaal bijgepraat qua Parijs, Milaan, Londen en New York.
 

En deze tekst van Georgette Koning vond ik echt geweldig: ‘Als de modeweken voorbij zijn, wordt altijd weer die ene vraag gesteld: wat is in? Nou lieve mensen, in is uit. Natuurlijk zijn er trends, maar één ding waar we massaal in gaan lopen? Mais non. Mode is een supermarkt en ieder pakt, grijpt en neemt wat hij wil’.

 

Helemaal koren op mijn molen deze tekst! Wil je hem ook zien, de Amayzine? Je kunt hem gewoon online kopen. 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.