Even over de bijzondere knuffelactie van supporters van ADO Den Haag

Afgelopen weekend waren jonge patiënten van het Sophia Kinderziekenhuis aanwezig in De Kuip en werden ze verrast door een regen van duizenden knuffels.

 

Het is een prachtige actie die niet alleen in Nederland aandacht trok, maar heel de wereld overgaat. De actie is zelfs door FIFA genomineerd voor de jaarlijkse Fan Award.
 
Duizenden knuffels zijn er tijdens de wedstrijd van Feyenoord en ADO Den Haag in het vak met de kinderen gegooid. De actie duurde ruim een minuut, waardoor de scheidsrechter zelfs besloot om de wedstrijd even stil te leggen. Andere fans die in het stadion aanwezig waren gaven een groot applaus en zongen You’ll never walk alone. Het was een moment om kippenvel van te krijgen.
 
Er waren meer dan 30.000 knuffels ingezameld voor de wedstrijd. De initiatiefnemers zeiden daarom dat de actie ‘ietwat uit de hand was gelopen’. Om veiligheidsredenen mochten er maximaal drie- tot vierduizend knuffels van de tribune gegooid worden. ‘Anders sta je tien minuten na de wedstrijd nog steeds te gooien, dan wordt het echt een zootje’, aldus Jacco van Leeuwen, voorzitter van de ADO-supportersvereniging. De resterende knuffelberen kunnen voor een euro geadopteerd worden. Het geld dat hiermee wordt opgehaald wordt gedoneerd aan het Sophia Kinderziekenhuis. Ook worden de gesponsorde knuffels aan andere goede doelen zoals sinterklaasorganisaties en de voedselbank geschonken. Naast deze knuffelberenactie laten de spelers van ADO Den Haag hun wedstrijdshirt veilen voor het goede doel.
 
Benieuwd naar hoe de knuffelactie eruitzag? Kijk hieronder maar snel mee.

 

Bron: Omroep west

 

 

Door: Danique van Leeuwenstijn

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.

Afbeelding van Danique van Leeuwenstijn