Even lachen?

Of mopperen. Je mag het zelf beslissen uiteraard. Al zou ik het wel weten.

 

Wil je de geschiedenisboeken ingaan als een zeur of mopperpot? Moet je dit doen:
 
Te allen tijde op zoek gaan naar de andere kant van het verhaal, want iets kan nog zo mooi klinken, er is altijd een keerzijde. Sommige mensen zien dat nu eenmaal niet.
 
Even wat dingen rechtzetten op sociale media, want daar wordt me toch een partij afgekletst over van alles en nog wat. Als er niet iemand was zoals jij, was er alleen maar geklets over niks. En de meeste mensen zijn tenslotte dom, dus gelukkig ben jij er.
 
Niemand vertrouwen, want mensen zijn niet voor niets aardig of geïnteresseerd. Daar zit gewoon iets achter, kan niet anders.
 
Een abonnement nemen op de azijnbode, die moppert lekker met je mee. Je mag trouwens zelf kiezen welke krant je de azijnbode noemt.
 
Over het weer nadenken. En vooral extra goed opletten en onthouden hoe vaak het stormt of regent.
 
Last hebben van vallende bloesemblaadjes. Sowieso vreselijk die bloesem. Je hebt er een week plezier van en wekenlang rommel.
 
Kapotte dingen bewaren, kun je nog even nagenieten van alles wat kapot is. En nadenken over die rommel die ze ‘tegenwoordig’ in elkaar flansen.
 
Vooral alles wat je vindt en ziet aan misstanden en foute dingen delen met anderen, want anders weet straks nog niemand dat je een mopperpot bent en kom je alsnog niet in de geschiedenisboeken.
 
Trouwens… in die geschiedenisboeken wordt de geschiedenis vaak danig vervalst, maar dat weet jij natuurlijk als geen ander.
 

By the way

 
Lieve mopperpot, (dit zeg ik natuurlijk om te pesten, want een echte mopperzeur wil natuurlijk niet lief genoemd worden), ik heb nog een vervelende mededeling voor je: mopperpotten komen nooit in geschiedenisboeken.
 

Woehahahaha!

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska