Meer dan de helft van de Forum-kiezers gelooft in de Kerstman, dat was toch wel het meest opmerkelijke nieuws van deze week.

 

 

Zij geloven ook dat corona met opzet de wereld is ingestuurd om de mensheid te onderdrukken.

 

Volgens deze complotdenkers is er een groep Chinese vleermuizen die het voorzien hebben op de wereldgezondheid. Waar is Batman als je hem nodig hebt?

 

De belangrijkste vraag is natuurlijk: Hebben deze complotdenkers ook nog stemrecht? Helaas, ja.

 

En wat minstens zo erg is, is dat deze onzin de aandacht wegneemt van de echt belangrijke nieuwsfeiten van deze week. Wat dan? Nou, Tupperware natuurlijk. Een generatie is opgegroeid met stevig plastic dat houdbaar is, luchtdicht afgesloten kan worden, maar vooral een symbool is van de oer-Hollandse gezelligheid in de periode na de Tweede Wereldoorlog. Had jij ook het gevoel dat er elke avond wel ergens een Tupperwareparty werd gehouden? Klopt, ik heb het onderzocht. In de hoogtijdagen was er elke drie seconden ergens ter wereld wel zo’n bijeenkomst. Ik weet dat niet uit eigen ervaring, mannen waren niet welkom.

 

Maar goed, terug naar de lijsttrekkers. Niet van de tv of radio te slaan. Als je dacht even rust te hebben tijdens de reclame kwam je behoorlijk bedrogen uit, geen reclameblok zonder minstens twee politici die jou willen verleiden.

 

Dat verleiden doen sommige wel bijzonder. Nadat Elco Brinkman in 1994 en Wim Kok in 1997 tijdens de verkiezingscampagne onder vuur kwamen te liggen vanwege hun plannen te bezuinigen op sociale zekerheid en beiden werden geconfronteerd met een flink verlies, weet iedere politicus: nooit morrelen aan AOW, WW in verkiezingstijd.

 

Wat doet Wopke Hoekstra? Hij kondigt aan de WW met de helft te willen inkorten tot één jaar. Zijn tweede scheve schaats deze periode.

 

Nee, dan Geert Wilders. Toen hem gevraagd werd wat hij vond van het krantenartikel over de vermeende misdragingen van zijn partijgenoot Dion Graus, zei die: ‘Met die krant maak ik de kattenbak schoon.’

 

Dat pleit voor Wilders, hij doet dus wel zijn eigen klusjes, terwijl de ophef juist was over het feit dat Dion allerlei vervelende huishoudelijke zaken waar zijn hoofd of een ander lichaamsdeel even niet naar stond, zoals die kattenbak of naar bed gaan met de beveiliger of de auto wassen, opdroeg aan zijn ex-vriendin.

 

En weten onze linkse vriendinnen en vrienden fouten te vermijden? Zeker niet allemaal. Jesse Klaver noemde tijdens het debat bij elk onderwerp een familielid dat iets was overkomen dat met het onderwerp te maken heeft. Hij bleek zelfs als enig kind een zus te hebben die arts was; bleek achteraf een echt bestaande halfzus te zijn.

 

Aan die dagelijkse interviews met lijsttrekkers bij Nieuwsuur moest ik wel even wennen. Geen enkele vraag over hobby’s, favoriete kleding, huisdieren, wat Liselot ervan vindt. Nee, alleen maar kritische, inhoudelijke vragen. Gek hoor.

 

Gisteren bleek weer eens dat er één onderwerp is dat in staat is de verkiezingscampagne en al het overige nieuws in de schaduw te stellen. Royalty. In Nederland Alexia, in de rest van de wereld Meghan.

 

Er wordt gefluisterd dat de belangrijkste reden dat Alexia de luwte van een kasteel in Wales gaat opzoeken is dat haar ouders al die aandacht van jongens wat te veel vonden.

 

Tja, als je dat kasteel waar zij gaat wonen bekijkt, lijkt mij de kans groot dat zij, gebiologeerd door diens magic wand (= toverstaf), thuiskomt met Harry Potter.

 

Door: Nico van de Berg

Nico stond na zijn studie Engels voor de klas en hij eindigde zijn carrière als rector. Maar de liefde is niet over nu hij pensionado is, want hij duikt nog regelmatig in de Engelse literatuur. Dit wisselt hij af met het luisteren van muziek, met hier en daar een poging om zelf de gitaar te bespelen. Als fervent krantenlezer en nieuwskijker houdt hij voor ons de week bij.