Fotografie: Aran Goyoaga

 

Even geduld a.u.b.

Franska: Iets lekkers bij de thee of koffie? Kwestie van mixen en geduld hebben. Ik zou lekker heel veel maken en er meteen leuke cadeautjes van maken. Mmm!

 

Torrone pistacchio
(pistachenoga)

 

Dit heb je nodig

  • 450 g pistachenoten
  • 600 g kristalsuiker
  • 240 ml water 
  • 3 eiwitten
  • 1 el poedersuiker
  • 120 g stroop
  • 210 g vloeibare honing

 

Zo maak je het
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de randen van de plaat goed bedekt zijn. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan lichtbruin (ongeveer 7 minuten). Neem een steelpannetje en doe daar de kristalsuiker en het water in. Kook op hoog vuur totdat het een dikke suikerstroop is geworden. Dit duurt even. Laat de suikerstroop afkoelen.
Doe dan de eiwitten in een schone vetvrije kom, mix ze op medium snelheid. Wanneer ze licht schuimig worden, voeg je de poedersuiker toe. Giet nu langzaam de suikerstroop bij de eiwitten terwijl de mixer nog steeds op medium snelheid draait. Wanneer het goed gemixt is, zet je de snelheid laag en voeg je langzaam aan de zijkant van de kom de stroop toe. Zodra de stroop is toegevoegd, zet je de mixer op hoge snelheid gedurende 4 minuten. Daarna gaan de pistachenoten bij het mengsel. Het zal een dikke en kleverige pap worden, die wat moeilijk te mengen is.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat. Leg over de noga bakpapier en druk het – met bijvoorbeeld de onderkant van een pan – nog dunner. Laat de noga gedurende 4 uur op kamertemperatuur rusten. Haal de bovenkant van het bakpapier eraf en snijdt de noga in stukken.

Tip: Doe het mes in warm water en maak het droog met een handdoek. Zo voorkom je dat het mes kleverig wordt en ga je makkelijk door de noga heen.

 

Buon appetito!